Consiliul Judeţean Galaţi investeşte 1,5 miliarde lei în sănătate, drumuri, cultură, mediu şi agrement Recomandat

Luni, 29 Iunie 2020 16:06
Publicat în Comunitate

Dragi gălăţeni,

S-au împlinit patru ani de când sunt angajat la judeţ. Pe 27 iunie 2016, am fost învestit preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.

Este o mare onoare şi o responsabilitate uriaşă să reprezint interesele dumneavoastră şi să arătăm că, împreună, cu multă muncă, ambiţie şi seriozitate, şi noi, gălăţenii, putem construi şi realiza investiţii importante în beneficiul comunităţii.

Acum, după patru ani, putem spune că, la Galaţi, Consiliul Judeţean are investiţii de aproape 1,5 miliarde de lei, din care peste 1,1 miliarde de lei sunt fonduri europene.

Nu am ratat nicio axă de finanţare şi am investit cu prioritate în sănătate, infrastructură rutieră, cultură, mediu şi agrement. Investim în Galaţi, pentru cetăţeni, şi creăm locuri de muncă prin proiectele noastre.

Investim peste 300 de milioane de lei pentru sănătatea gălăţenilor, pentru condiţii mai bune în spitale şi pentru tratamente moderne, la fel ca-n marile centre medicale din ţară. Avem deja unul dintre cele mai performante Centre de Tratare a Cancerului, dotat cu accelerator liniar de particule, facem tromboliză pentru cei care au suferit accidente vasculare cerebrale, lucrăm pentru a putea monta stenturi în caz de infarct miocardic, ne pregătim să deschidem un Centru de Excelenţă pentru Tratarea Cancerului de Piele, am inaugurat Centrul pentru Bolnavii cu Alzheimer, schimbăm faţa Spitalului Judeţean, modernizăm secţiile medicale, construim spital nou la Boli Infecţioase şi Găneşti. Sănătatea a fost, este şi va fi prioritatea mea!

Acum patru ani, mi-am propus modernizarea a cel puţin 150 de km de drum judeţean. Astăzi, am finalizat sau sunt în plin proces de modernizare aproape 350 de km de drum. Nu e vorba doar de asfaltare, ci de lucrări ample care includ şi consolidarea drumului, lărgirea părţii carosabile şi amenajarea de trotuare sau piste de bicicletă. Şi nu ne oprim aici. Lucrăm deja la noi investiţii pe drumurile judeţene şi, bineînţeles, la cel mai important proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani – modernizarea Drumului de Centură.

Nu am uitat niciun moment de rolul esenţial pe care cultura îl are în comunitate. Iar Galaţiul are ce să arate şi cu ce să se laude din acest punct de vedere. În ultimii 30 de ani, în România nu s-a construit niciun muzeu de artă vizuală. Se întâmplă acum la Galaţi. Am finalizat mai mult de jumătate din ceea ce va fi cea mai modernă şi mai frumoasă casă a artelor vizuale din România. În plus, la Galaţi, construim o spectaculoasă seră de plante exotice şi ne pregătim să amenajăm un Parc de Aventură în Pădurea Gârboavele.

Tot la Galaţi, investim, în premieră naţională, în cel mai modern şi mai performant sistem de management al deşeurilor. Este un proiect unic în ţară, pentru care am semnat un contract de finanţare pe fonduri europene de peste 100 de milioane de euro.

Toate aceste investiţii arată că şi noi putem, că şi la Galaţi se pot face lucruri mari. Da, e adevărat că mai sunt multe de făcut, însă cred cu tărie că deja suntem martorii unei schimbări în bine. Da, este adevărat că uneori lucrurile nu ies chiar aşa cum ne-am dori, că mai sunt şi obstacole, însă nu am renunţat şi nu renunţăm până când rezultatele nu sunt cele pe care le aşteptăm cu toţii.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără munca echipei de la Consiliul Judeţean, fără implicarea şi sprijinul consilierilor judeţeni şi fără colaborarea partenerilor noştri – instituţii publice, agenţi economici şi mass-media.

Închei prin a mulţumi tuturor gălăţenilor pentru încrederea acordată!

Al dumneavoastră,

Costel Fotea

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu