Crăciun pentru asistaţii social, cu sprijinul Cantinei de Ajutor Social Galaţi

Joi, 21 Decembrie 2017 16:56
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Produsele pentru masa tradiţională de Crăciun a celor mai săraci dintre gălăţeni, asistaţii social, au fost distribuite prin Cantina de Ajutor Social a Primăriei Galaţi. Peste 70% dintre asistaţii social sunt copii, iar pentru mulţi dulciurile primite de la Cantină sunt cam singurele pe care şi le permit. Astfel din pachetele oferite nu puteau lipsi pacheţelele cu ciocolată, napolitane sau portocale.
”Pentru Sărbătorile de Crăciun avem pregătit pentru asistaţii noştri produse tradiţionale constând în pulpă de porc, cârnaţi, slănină afumată, şuncă, tobă, lebăr şi multe altele. Având în vedere că foarte mulţi dintre asistaţi sunt copii am pregătit şi câteva dulciuri constând într-un pacheţel cu ciocolată, batoane de ciocolată , portocale şi napolitane”, a spus Laura Roşca, referent Cantina de Ajutor Social.
Mulţi dintre asistaţi, mai ales cei care trăiesc dintr-un singur salariu şi acela infim, au spus că fără aceste produse, dar mai ales, fără dulciuri, nu prea aveau ce pune pe masa de Crăciun sau sub brad, aceia care îl au. Mai ales familiilor cu câte cinci sau nouă copii le-ar fi fost greu, dacă nu imposibil, să pună produse tradiţionale pe masa de Crăciun. 657 de asistaţi primesc aceste produse acum. Pe lângă dulciurile şi produsele tradiţionale, asistaţii au mai primit şi produse alimentare care să le ajungă până miercuri.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu