Creştere a numărului donatorilor de sânge, pe seama Ordonanţei militare nr. 3 Recomandat

Vineri, 27 Martie 2020 16:30
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La distanță între ei, gălățenii stau la coadă în fața Centrului Regional de Transfuzii pentru a putea intra, controlat, în grupuri mici, ca să doneze. Se iau aceste măsuri necesare pentru a se păstra distanța socială și a se evita infectarea celor care vor să doneze. După ce sunt dezinfectaţi, aceștia pot dona.

Majoritatea sunt donatori cu ceva vechime, care vin chiar și de la serviciu sau din concediu. Alții însă sunt la prima donare. Unii au venit de la serviciu, dar alții sunt veniți de acasă și recunosc sincer că donează și ca să mai iasă din casă. Asta mai ales după ce în Ordonanța militară numărul 3 s-a specificat foarte clar că, printre alte dispoziții, cetățenii pot ieși din case și pentru a dona.

„A crescut numărul celor care vin să doneze. A fost benefic îndemnul autorităților de a veni oamenii la donare. Ieri au fost 100 de prezentări și astăzi ne așteptăm la fel. Față de o medie de 60-70 de donatori pe zi, am avut însă și zile cu 12 sau 30 de donatori, era cumplit, acum este bine“, a precizat Camelia Stoichiţescu, manager Centrul Regional de Transfuzii Galați. Acum Centrul poate acoperi comenzile cu sânge și produse din sânge.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu