Cristian Tudor Popescu, discuţii furtunoase la Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 15 Septembrie 2022 09:32
Publicat în Comunitate

Aşa cum Monitorul de Galaţi a anunţat AICI, miercuri, 14 septembrie 2022, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi a avut loc o întâlnire între cunoscutul jurnalist şi scriitor Cristian Tudor Popescu şi numeroşi iubitori ai cărţii care au umplut la refuz Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii.
Cristian Tudor Popescu a fost prezent la Galaţi cu prilejul lansării volumului său „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, dar şi ca participant la turneul de tenis pentru seniori. A fost o seară animată, cu discuţii furtunoase şi uneori în note tăioase, dar pline de pasiune pentru adevăr, mai puţin despre politică şi mai mult despre viaţă, literatură, semnificaţii culturale şi divagaţii istorice. S-a vorbit chiar şi despre visuri, adică despre năzuinţele profesionale ale tinerilor, scriitorul recomandând opţiuni şi alegeri realiste şi cât mai pământene, departe de cele false şi iluzorii.
În cartea sa, Cristian Tudor Popescu prezintă subiecte foarte diverse precum războiul din Ucraina, epidemia Covid-19, şoferul care îi ducea lui Tudor Arghezi plicul cu bani pentru poeziile publicate în „Scânteia”, Academia de Ştiinţe din Moscova în experimentele cu maimuţe din anii '20 ca soldaţi universali, filmul despre o fată de 14 ani din Bistriţa care s-a prostituat la Paris sub teroare sau Ion Ţiriac în meciul de tenis memorabil cu Tom Gorman de la Bucureşti.
Întâlnirea a fost moderată de profesorul Doru Căstăian, din partea Bibliotecii participând şi managerul instituţiei, Corina Emanuela Dobre. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu