Cum și unde trebuie amplasat patul în dormitor, pentru o energie pozitivă Recomandat

Vineri, 20 Noiembrie 2020 14:37
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dormitorul trebuie să fie, prin excelență, camera pentru relaxare și odihnă, deci trebui să fie mediul perfect pentru a obține asta. De aceea, patul este cea mai importantă piesă a dormitorului și mobilierul cel mai important din această încăpere.

Patul este, în general, un element central în toate camerele. Deoarece este locul în care ne odihnim, este logic să ne concentrăm toate privirile asupra locului nostru de odihnă. Astfel, pe lângă faptul că trebuie să fie un obiect de mobilier de bună calitate, patul trebuie așezat într-un loc strategic din dormitor. Deși, în cele din urmă, acest lucru va depinde de preferințele personale, vă putem oferi câteva sfaturi, astfel încât să puteți alege un loc ideal pentru a așeza patul în camera dvs.

Paturi eMAG, oferte pentru dormitorul dvs!

Nu așezați patul în fața unui coridor sau în fața ușii

Potrivit Feng Shui, o filozofie chineză care vă permite să amenajați spațiul cu scopul de a îmbunătăți „energia vitală”, așezarea patului în fața unui coridor poate să nu fie o idee bună. Acest lucru se datorează faptului că poate întâlni un flux de energie care nu va fi prea pozitiv. Adică, dacă ușa camerei noastre se deschide spre un coridor, cel mai bine este să nu așezați patul cu fața spre ușă.

În cazul în care nu avem altă opțiune pentru distribuirea dormitorului, atunci putem dormi cu ușa închisă. În orice caz, cel mai bine este să evitați ca piciorul patului să fie aliniat cu ușa. Aceasta este cunoscută sub numele de „poziția morții”, deoarece morții sunt așezați cu picioarele spre ușă pentru a le facilita accesul în cer și astfel să poată fi îndepărtați mai ușor din cameră. Dacă nu avem altă opțiune de așezare a patului, putem pune o piesă de mobilier la picioarele sale, cum ar fi un cufăr.

Pat dormitor

Feng Shui sugerează, de asemenea, să nu așezați patul în fața unei uși. Acest lucru, conform acestei filozofii a spațiului, ar putea afecta odihna noastră într-un mod negativ. Acest lucru se datorează faptului că a avea capul în linie cu ușa ne-ar putea face neliniștiți și vulnerabili. În cazul în care aceasta este singura noastră opțiune de așezare a patului, pentru a evita o „energie proastă” putem recurge la câteva trucuri:

- Închiderea ușii când dormim

- Blocarea vederii spre ușă din pat cu o lampă sau o veioză

Nu așezați patul sub fereastră

Potrivit Feng Shui, ar trebui să evităm ca patul să fie sub o fereastră. Acest lucru se datorează faptului că, deoarece ferestrele ar putea fi o ușă din față către casa ta, te-ai putea simți în pericol în timp ce dormi. În plus, lumina și zgomotul din exterior pot fi enervante, deci nu este indicat să aveți fereastra direct deasupra capului.

Patul în relație cu oglinzile

În cazul unei oglinzi în cameră, trebuie să fim atenți unde să o includem în raport cu patul. O oglindă în dormitor nu este, în sine, un lucru negativ, dar, potrivit Feng Shui, nu ar trebui să reflecte patul. Deși nu este dovedit științific, se pare că acest lucru ar putea provoca insomnie.

Unde este recomandată amplasarea patului?

Patul este un element cheie al dormitorului nostru. De aceea este atât de important să-l plasăm într-un loc adecvat, pe de o parte în ceea ce privește decorarea și, pe de altă parte, din cauza „energiei” care ne poate influența odihna. De aceea, cel mai bine este să păstrați capul patului sprijinit pe un perete (de preferință, nu sub fereastră).

Așezarea patului în mijlocul camerei ca insulă poate genera un anumit tip de pericol și instabilitate. De aceea, pe lângă punerea tăbliei sprijinită de un perete, este recomandabil să includem și un spătar în echipamentul nostru de odihnă, care să ne ofere siguranță și un sentiment de protecție.

Pe scurt, deși poziția în care urmează să așezi patul în camera ta va depinde de gusturile tale personale, îți recomandăm să ții cont și de aceste sfaturi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu