Cum să alegi nuanța de fond de ten potrivită pentru tine Recomandat

Joi, 14 Ianuarie 2021 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Încerci de ceva vreme și tot nu reușești să îți găsești nuanța de fond de ten potrivită pentru pielea ta? Nu esti singura! Găsirea nuanței perfecte de fond de ten poate fi dificilă, dar totul se rezumă la determinarea subtonului tău.

Scopul unui fond de ten este acela de a se potrivi cu tonul natural al pielii și de a uniformiza aspectul general al pielii. Folosirea nuanței corecte de fond de ten te va face să strălucești.

Folosește aceste sfaturi rapide pentru a-ți determina nuanța perfectă de fond de ten, înțelegând mai întâi nuanța naturală a pielii.

Ce este un subton?

Subtonul tău este nuanța care stă la baza pielii tale.

Subtonurile se împart în general în patru grupe:

Cald: galben sau auriu - tonuri deschise și medii ale pielii

Rece: roz sau roșu - tonuri deschise și medii ale pielii

Măslin: piele de culoare cafenie sau maro, cu nuanțe galbene și aurii, cu o ușoară culoare verzuie (măslinie) - tonuri de piele medii și medii

De fapt, nuanța ta nu are nimic de-a face cu cât de deschisă sau întunecată pare pielea ta. De asemenea, nu are nicio legătură cu cantitatea de roz sau roșeață pe care o vezi pe piele datorită iritației, rozaceei, eczemelor sau acneei.

Concentrează-te mai întâi pe tonul tău, mai degrabă decât să îți potrivești fondul de ten cu culoarea pielii în acest moment.

Uită-te la față, gât și piept la lumina zilei. Apoi, citește următoarele descrieri și selecteaz-o pe cea care rezonează cel mai mult cu tine.

Subtonuri reci

Subtonurile reci ale pielii au un roz, un roșu frumos și pot avea chiar indicii subtile de albastru.

Nuanța pielii este foarte deschisă, cu nuanțe de roz până la bronz mediu, dacă te afli la capătul mai deschis al spectrului. Dacă nuanța pielii tale cade spre capătul mai adânc al spectrului, ai putea caracteriza culoarea ta ca fiind cafea sau ciocolată cu diferite grade de frișcă.

Arăți uimitor purtând îmbrăcăminte în nuanțe de bijuterii în fucsia, roz, violet, verde smarald, albastru safir, albastru acvatic, precum și îmbrăcăminte gri și neagră.

Nu arăți atât de bine purtând galben muștar, sienă arsă, ocru, roșu, portocaliu, maro, verde de vânătoare, verde primăvară, verde măslin, roșu portocaliu, portocaliu ars, coral și piersici.

Fondul de ten greșit va arăta prea portocaliu.

Alege fonduri de ten cu tonuri reci și stai departe de orice arată auriu.

Subtonuri calde

Subtonurile calde ale pielii au o strălucire frumoasă de aur, piersică sau miere.

Nuanța pielii este foarte deschisă, cu nuanțe de piersică până la bej auriu, dacă te afli la capătul mai deschis al spectrului. Dacă tonul pielii tale cade spre capătul mai adânc al spectrului, ai putea caracteriza culoarea ta ca fiind miere sau aurie.

Arăți uimitor purtând îmbrăcăminte maro pământ, verde măslin, roșu portocaliu, portocaliu ars, galben muștar, maro, coral, crem, fildeș și piersică.

Nu arăți atât de bine purtând îmbrăcăminte în tonuri fucsia, roz, violet, verde smarald, albastru safir, acvatic. Îmbrăcămintea gri și neagră nu sunt niciodată cea mai măgulitoare alegere.

Un fond de ten greșit va arăta prea roz, roșu sau roșu. Alege un fond de ten cu tonuri galbene sau aurii.

Subtonuri măslinii

Subtonurile măslini sunt compuse dintr-o variație de două subtonuri, subtonuri galbene sau subtone verzi. Acest frumos combo apare în general ca un bronz dezactivat, cu indicii subtile de răceală verde (măslin). Nuanța pielii tale este foarte deschisă până la bronz mediu.

Arăți uimitor purtând aproape orice! Dar arăți deosebit de strălucitor în culorile roz deschis, caise, prune, verde smarald, verde măslin, turcoaz, albastru decolorat, albastru denim, albastru marin și galben auriu.

Nu arăți bine purtând culori neon, maro, mov și bej.

Un fond de ten greșit va arăta prea alb, cenușiu sau roz. Alege un fond de ten care pare echilibrat sau care înclină foarte subtil spre auriu, cu o nuanță ușor verde măslin. Stai departe de orice fond de ten galben / auriu, roz roz și roșu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu