Delicioasele produse tradiţionale din pieţele gălăţene, ingredientul de bază pentru mesele bogate de Sărbători (FOTO) Recomandat

Vineri, 20 Decembrie 2019 13:34
Publicat în Comunitate

Secretul meselor îmbelşugate ale gălăţenilor de Sărbători este fără doar şi poate sortimentul variat de produse tradiţionale, naturale şi sănătoase pe care aceştia le găsesc în pieţele din Galaţi.

În această perioadă magică a anului, comercianţii îşi aşteaptă cumpărătorii cu tarabele şi magazinele pline de bunătăţuri, de la fructe şi legume de sezon, brânzeturi naturale, carne şi preparate din carne tradiţionale, până la murături gata pregătite în borcane pentru cei mai puţin pricepuţi în ale bucătăriei, dar şi multe alte delicii care dau farmec meselor în familie de Crăciun sau Revelion. Din pieţele oraşului de la Dunăre nu puteau lipsi numeroasele sortimente de peşte, iar cum lângă un preparat din peşte merge cel mai bine un pahar de vin, sau chiar şi puţină tărie, comercianţii au pregătit pentru cumpărători o gamă largă de băuturi rafinate, gustoase şi naturale care să închine o masă copioasă.

Articolele de sezon, precum decoraţiunile de Crăciun sau coroniţele din crenguţe de brad, nu lipsesc nici ele din pieţele din Galaţi. Iar dacă timpul nu le-a permis unora să îşi cumpere până acum verdele brad de Crăciun, vremea nu este pierdută. Zeci de brazi sunt expuşi de comercianţi şi aşteaptă să aducă fericire şi atmosfera de sărbătoare în case. Însă, pentru a se putea bucura de tot belşugul propus de comercianţii pieţelor gălăţene, cumpărătorii trebuie să ţină cont de programul de funcţionare al acestora în această perioadă.

Astfel, în perioada sărbătorilor de iarnă pieţele din municipiul Galaţi vor funcţiona după următorul program:
- marţi, 24 decembrie 2019, program normal de funcţionare;
- miercuri, 25 decembrie 2019, închis;
- joi, 26 decembrie 2019, închis;
- în perioada 27 - 31 decembrie 2019, program normal de funcţionare;
- miercuri, 01 ianuarie 2020, închis;
- joi, 02 ianuarie 2020, închis;
- începând de vineri, 03 ianuarie 2020, program normal de funcţionare.

De asemenea, şi magazinele de tip Economat ale Administraţiei Pieţelor Agroalimentare S.A. Galaţi vor funcţiona după acelaşi orar, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie 2019, 01 şi 02 ianuarie 2020. Aşadar, pentru Sărbători cu mese pline şi atmosferă de poveste, produsele din pieţele gălăţene sunt ingredientul de bază.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu