Demolarea garajelor din complexul Ancora, o sursă de fier vechi

Vineri, 28 Martie 2014 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Demolarea garajelor din Micro 19 şi zona complexului Ancora ridică nişte semne de întrebare din anumite puncte de vedere, şi aici nu ne referim la iniţiativa de a pune la pământ garaje care multe erau folosite pe post de magazii, iniţiativă care este una de apreciat, ci la modul în care se derulează aceste operaţiuni. Trecând peste faptul că cei mai mulţi din locatari s-au urcat pe garaje şi au încercat să le demoleze singuri, fără să poarte echipament de protecţie, trebuie semnalat şi faptul că în zonă au apărut şi unele firme care şi-au oferit serviciile celor care aveau garaje pentru a le demola. În mod normal, ţinând cont de faptul că subiectul a fost mediatizat, instituţiile statului abilitate ar fi trebuit să se ducă să verifice dacă societăţile respective respectau normele de protecţie a muncii şi dacă persoanele care lucrau pentru ele munceau sau nu la negru. Mormanele de moloz şi de fier vechi au devenit o adevărată sursă de câştig pentru unele persoane în zona complexului Ancora, unde a început demolarea garajelor şi care arată ca un teatru de război, în zona demolărilor apărând subit şi un centru improvizat de colectare a fierului vechi.
Mai mult, unii dintre deţinătorii de garaje s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa poliţiştilor locali în zonă acum ceva timp şi,  prin intermediul unei scrisori adresate Prefecturii, se arătau nemulţumiţi de faptul că pe data de 25 februarie, prezenţa oamenilor în uniforme la grupul de garaje constituia un mijloc de presiuni psihice şi de hărţuire. În timp ce unii dintre deţinătorii de garaje s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa oamenilor legii, aceştia au dat doar o amendă în valoare de 5 milioane de lei vechi în cursul zilei de miercuri persoanei fizice care îşi improvizase un centru de colectare a fierului vechi, iar mascaţii prezenţi la faţa locului i-au ridicat actele. „A fost confiscată şi o cantitate de circa o tonă de fier vechi pe care acea persoană o colectase la acel centru amenajat”, ne-a declarat şeful Poliţiei Locale Galaţi, Mihai Manoliu.
Ţinând cont de ceea ce se întâmplă în zona respectivă, aplicarea unei singure amenzi şi absenţa reprezentanţilor altor instituţii care au rolul de control spune multe despre modul în care se doreşte să se facă ordine şi să se respecte legea în ceea ce priveşte derularea unei acţiuni de demolare a garajelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu