Deschis la Bibliotecă şi duminca! Recomandat

Marți, 02 Noiembrie 2021 10:27
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi informează că, începând cu data de 07 noiembrie 2021, se redeschide pentru public duminica, atât la sediul central cât şi la cele două filiale.
Programul de lucru în ziua de duminică va fi în intervalul orar 09.00 - 13.00 pentru toate serviciile oferite de bibliotecă: înscrierea cititorilor, împrumut la domiciliu, studiu la sala de lectură şi la sala de colecţii speciale, acces la servicii de referinţe şi internet etc.
Conform Hotărârii Guvernului României nr. 1130 din 22 octombrie 2021, în incinta sediului central şi a celor două filiale ale Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” se va permite accesul doar persoanelor:
- care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
- care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
- care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Amintim că, în contextul epidemiologic actual, cititorii Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” pot face rezervări online sau telefonic pentru cărţile existente la raft consultând secţiunea „Catalog online” de pe pagina principală a site-ului www.bvau.ro, unde pot căuta documentele dorite. Solicitările de rezervare pot fi trimise prin e-mail, telefon, facebook, date de contact disponibile pe site-ul bibliotecii.
Pentru realizarea rezervării vor fi necesare datele de utilizator (nume, prenume, număr de telefon, număr de permis), precum şi informaţii cu privire la documentele pe care doresc să le împrumute.
Persoanele care nu au acces în instituţie, în conformitate cu restricţiile în vigoare, vor beneficia de sprijinul unui bibliotecar, care le va intermedia accesul la serviciile Bibliotecii - împrumutul cărţilor rezervate, restituirea documentelor împrumutate sau scanarea şi listarea extraselor din baza legislativă sau din documente.
Facem precizarea că documentele solicitate de utilizatorii care nu pot avea acces în instituţie vor fi predate acestora în afara Bibliotecii, la ieşirea din instituţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu