Descoperirile arheologice de la Vânători, prezentate la Muzeul de Istorie Galaţi Recomandat

Miercuri, 20 Martie 2019 15:15
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi organizează joi, 21 martie 2019, la ora 12:00, conferinţa "Situl arheologic Vânători - La Jolică, judeţul Galaţi. Cercetări noi, alte perspective", susţinută de dr. Sorin-Cristian Ailincăi, responsabil ştiinţific al cercetărilor arheologice.

Scopul conferinţei este acela de a informa comunitatea ştiinţifică şi publicul gălăţean despre patrimoniul arheologic al judeţului Galaţi, în special despre descoperirile arheologice de la Vânători. "Rezultatele cercetărilor arheologice din anii 2017 şi 2018 au furnizat informaţii foarte importante despre cronologia grupurilor culturale de la Dunărea de Jos la sfârşitul mileniului II a.Chr.", se arată într-un comunicat al muzeului de istorie gălăţean.

Proiectul arheologic Vânători - La Jolică a fost iniţiat de Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", în calitate de instituţie organizatoare, în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" din Tulcea şi Institutul de Antropologie "Francisc I. Rainer" din Bucureşti. Evenimentul se va desfăşura la secţia Lapidarium a Muzeului de Istorie Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu