Deţinuţi din Galaţi, duşi în pelerinaj la biserică Recomandat

Vineri, 01 Iulie 2022 11:01
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Serviciul Reintegrare Socială al Penitenciarul Galaţi, prin preotul capelan, a desfăşurat, în data de 30.06.2022, activitatea intitulată sugestiv „Vizită în comunitate - Pelerinaj”, cu rol de exersare de către persoanele private de libertate, în cadrul comunităţii locale, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială.
Pelerinajul s-a realizat la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi Sfinţii 40 de Mucenici” din municipiul Galaţi, cu un număr de 10 de persoane condamnate, aflate în custodia penitenciarului, clasificate în regim închis. Persoanele private de libertate participante s-au evidenţiat în cadrul activităţilor educaţionale prin participare la ieşirile în comunitate organizate la obiective religioase: biserici, mănăstiri şi instituţii culturale bisericeşti.
Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit arhiereasca binecuvântare pentru desfăşurarea activităţii la biserica memorială construită în stilul tradiţional, românesc, maramureşean.
Activitatea a fost deschisă de părintele paroh Costel Dumbravă, prezentând repere din istoria lăcaşului de cult şi amintind despre cei aproape 100 de preoţi şi alţi câţiva oameni de cultură care au suferit în închisoarea de la Galaţi, cu statutul de deţinuţi politici, înainte de anul 1989.
Persoanele private de libertate au manifestat un interes deosebit pentru informaţiile primite, înţelegând importanţa exprimării religioase în contextul societăţii moderne.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu