Două evenimente excepţionale organizate de Ziua Femei, de Centrul Cultural "Dunărea de Jos"

 
Miercuri, 07 Martie 2018 15:52
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editura "Dunărea de Jos" a Centrului Cultural gălăţean oferă publicului un cadou mai special de Ziua Femeii. Este vorba despre un cadou - omagiu, una dintre cele mai recente apariţii editoriale, volumul "Arta gălăţeană feminină" semnat de Corneliu Stoica.
Volumul este o mini-enciclopedie a gălăţencelor din perioada interbelică şi până astăzi ce au fost recunoscute ca artişti plastici. În volumul este prezintată, pe scurt, biografia, cariera şi personalitatea artistică a 100 de gălăţence, şi va constitui o bucurie pentru iubitorii de artă, dar şi un instrument util pentru sepcialişti. Cartea include la final şi o selecţie de lucrări plastice de referinţă. "Fie că s-au născut aici, lângă ape, fie că au devenit gălăţence prin ”adopţie”, fie că au părăsit aceste meleaguri pentru a se stabili în ale oraşe, sau chiar pe alte continente, doamnele şi domnişoarele din paginile cărţii au în comun iubirile lor dintâi: artele, Galaţi şi lumina spiritului uman. Unele dintre personalităţile culturale prezentate au trecut demult în nefiinţă, altele - aflate abia în primele decenii ale vieţii - au demonstrat deja performanţe de excepţie. Veţi regăsi, de asemenea, numele unor doamne iubite, respectate şi apreciate în România atât ca artişti, cât şi ca profesori de arte", se arată într-un comunicat al Centrului Cultural "Dunărea de Jos".
Evenimentul de lansare va avea loc joi, 8 martie 2018, la ora 11:00, la Centru Cultural "Dunărea de Jos".
Un alt eveniment organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos" în spiritul sărbătorilor de început de primăvară şi celor dedicate femeii este spectacolul "Mărţişoare muzicale". Spectacolul este o creaţie a Şcolii de Arte şi este susţinut de clasa Canto Muzică Populară, de elevii doamnei profesor Mitriţa Velicu. Evenimentul va avea loc pe data de 9 martie 2018, începând de la ora 12:00, la Centrul Multifuncţional de Servicii Socio-Medicale pentru Persoane Vârstnice (Baia Comunală).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu