Echipamente medicale de protecţie, de 40.000 euro, pentru spitalele gălăţene Recomandat

Joi, 04 Iunie 2020 14:18
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a primit astăzi, joi, 04 iunie 2020, din partea Asociaţiei pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan „Rota” o donaţie în valoare de 41.750 de dolari (circa 186.000 de lei, adică aproximativ 40.000 de euro), constând în echipamente medicale de protecţie. Este vorba despre 1.400 de combinezoane, 85.000 bucăţi mănuşi de unică folosinţă, 2.400 de ochelari de protecţie, 8.580 de viziere de protecţie cu vizor fix, 1.380 de viziere cu vizor detaşabil şi 1.200 de vizoare de protecţie.

„E o donaţie extrem de binevenită la nivelul judeţului Galaţi, sunt echipamente atât de necesare în lupta împotriva coronavirusului şi care au cam lipsit în spitalele din România la începutul pandemiei. Vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte al asociaţiei, Constantin Damov, dar şi domnului senator George Dircă şi misiunii economice a Taiwanului la Bratislava care au înlesnit dialogul dintre Primărie şi Rota. Până la sfârşitul săptămânii, aceste echipamente vor ajunge acolo unde este nevoie, în baza necesarului pe care noi l-am cerut de la fiecare spital nu doar din subordinea Primăriei Galaţi, ci de la toate spitalele din judeţ, inclusiv spitalele din Tecuci şi Tg Bujor, pentru că binele primit trebuie să fie împărţit cu ceilalţi”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Echipamentele vor fi distribuite către Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan”, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei”, Spitalul de Boli Infecţioase „Cuvioasa Parascheva”, Spitalul CFR, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” şi Spitalul Tg. Bujor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu