Elevi gălăţeni, câştigătorii etapei naţionale a concursului "Cu viaţa mea apăr viaţa!" (FOTO) Recomandat

Marți, 23 Iulie 2019 16:15
Publicat în Comunitate

Peste 130 de elevi de gimnaziu şi liceu au participat, în perioada 19 - 21 iulie, la faza naţională a concursului cercurilor tehnico-aplicative din şcoli, susţinută la Deva. S-au înscris în concurs elevi din judeţele Alba, Argeş, Brăila, Bihor, Caraş - Severin, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Ilfov, Harghita, Hunedoara, Neamţ, Olt, Satu Mare, Suceava şi Timiş.

Echipele mixte s-au întrecut în două probe practice constând în transportul unei victime pe o targă pe o distanţă de 50 de metri şi parcurgerea unui traseu sinuos cu masca cu vederea obturată pe figură. Concurentul se deplasează şi orientează după recomandările şi coordonarea realizate de un coechipier. Cea de-a treia probă constă într-un test grilă ce conţine întrebări cu tematică din domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă. Concursurile au un caracter educativ şi urmăresc dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. Formarea şi dezvoltarea la elevi a iniţiativei, spiritului de echipă, curajului, disciplinei şi fair-play-ului sunt alte imperative ale acestei competiţii, iar comunitatea gălăţeană se poate mândri cu implicarea tinerilor, tot mai prezenţi în viaţa socială.

Cea mai bună echipă de liceeni a fost desemnată, după 3 zile de concurs, cea a Liceului Teoretic "Emil Racoviţă" din Galaţi. Între elevii de gimnaziu, locul 1 a fost ocupat de echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Galaţi. La sosirea în Galaţi, părinţii i-au aşteptat cu nerăbdare pe tineri în faţa sediului ISU Galaţi. Purtătorul de cuvânt al instituţiei le-a oferit flori şi le-a adresat un cuvânt de mulţumire părinţilor şi tinerilor pentru efortul depus, chemându-i pe aceştia din urmă la voluntariat în cadrul pompierilor militari. Un moment deosebit de plăcut a fost prezenţa Arhiepiscopului "Dunării de Jos", Casian Crăciun, care a binecuvântat tinerii câştigători oferindu-le câteva publicaţii, iconiţe şi un cuvânt de încurajare. Ei l-au întâmpinat plăcut surprinşi, primind totodată un frumos cuvânt de învăţătură pornit de la denumirea concursului cu tematică de protecţie civilă.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu