Erasmus+: Despre inteligenţa emoţională şi bullying, la Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” Recomandat

Marți, 02 Noiembrie 2021 14:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu ocazia vacanţei impuse de Minister, s-a demarat implementarea proiectului „Siguranţa online şi offline în şcoala viitorului”, proiect Erasmus+ în desfăşurare la Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”.
Proiectul KA1 de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare, în desfăşurare din septembrie 2020, cuprinde 6 cursuri de formare la care participă cadre didactice din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial. Patru cursuri fiind deja finalizate şi intră deja în faza de implementare, fază care a fost demarată cu ateliere de lucru organizate de profesorii cursanţi pentru colegii de cancelarie.
Astfel, cei trei profesori participanţi la cursul din Madrid în aprilie au susţinut în luna mai 2021 două sesiuni de instruire, una pentru cadrele didactice din învăţământul primar şi una pentru profesorii de la clasele gimnaziale, intitulate „Modalităţi de transformare a orelor de curs în ore digitale”, iar până în iunie 2022 vor implementa softurile şi platformele educaţionale la clasă.
Profesorii participanţi la cursul din Barcelona, la începutul lunii septembrie au realizat un atelier de instruire, „Metode eficiente de prevenire a bullying-ului”, la care au participat, în condiţiile impuse de pandemie, doar profesorii Şcolii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu” atât fizic cât şi online. Începând din noiembrie 2021, resursele acestui workshop vor fi folosite în cadrul orelor de consiliere şi orientare la clasele primare şi gimnaziale şi în şedinţele cu părinţii.
Profesorii participanţi la cursul din Berlin (începutul lui august) au realizat workshop-ul „Abordări practice ale încorporării gestionării conflictelor in curriculum”, la care au participat profesorii Şcolii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu”, în aceleaşi circumstanţe ca şi la atelierul menţionat mai înainte. Începând din noiembrie 2021 până în iunie 2022, aceștia trebuie să susţină câte o activitate interactivă pe ciclu de învăţământ pentru crearea coeziunii la clasă şi a sentimentului de apartenenţă la comunitatea şcolară.
Ultimul atelier din acestă vacanţă de toamnă are loc în a doua săptămână, organizat de profesorii care au participat la cursul din Porto, la începutul lui septembrie, curs intitulat „Soft Skills, Communicative Skills and Coaching”. Profesorii vor realiza o sesiune de informare despre „Tehnicile de coaching” pentru stabilirea şi menţinerea unei relaţii autentice în clasă şi în şcoală. În cadrul acestui atelier vor împărtăşi unele din metodele şi cunoştinţele dobândite la curs.
„Deşi trăim vremuri pline de incertitudine din multe puncte de vedere, este de datoria adulţilor de a crea o lume sigură pentru generaţia viitoare. Asta implică si un spaţiu sigur în ceea ce priveşte locul în care îşi petrec majoritatea timpului în afara casei. Cu ajutorul acestor cursuri, vom asigura siguranţa digitală, vom dezvolta încrederea între elevi şi profesori şi a unui climat pozitiv în şcoală”, spune prof. Cristian Ion Roman.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu