Excursii la munte în weekend – Sejur de 2-3 zile Recomandat

Luni, 09 Iulie 2018 16:07
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că românii iubesc drumețiile cu rucsacul în spate la munte. Cum vine weekend-ul își fac planuri rapide să evadeze 2-3 zile în zone montane. Cele mai apreciate destinații sunt Predeal, Pârâul Rece, Sinaia, Bușteni, Poiana Brașov și altele. Cu bani obținuți prin credite super-rapide pot călători unde doresc, se pot caza la o cabană sau chiar la un hotel de lux.

Românii iubesc natura, aerul curat și sunt dornici să frecventeze stațiunile montane. Cum au puțin timp liber și dacă vremea este frumoasă, pleacă să facă drumeții. În țara noastră sunt numeroase regiuni ideale pentru mișcare în aer liber, trasee care se parcurg pe jos în natură. În multe locuri deosebite, chiar și pe culmile montane mai înalte, potecile sunt marcate cu semne turistice special pentru a putea face drumeții.

babele

Click pe poza!

România este chiar un paradis pentru călători, pentru cei care vor să facă plimbări pe jos, să cunoască natura în orice anotimp al anului. Mulți dintre turiști merg pe potecile înguste din păduri, în locuri cu peisaje uimitoare, pe trasee marcate, se mută de la o cabană la alta. În general, lucrurile nu sunt complicate, traseele între cabane sunt marcate, iar ofertele de cazare peste noapte sunt avantajoase. Pentru a avea bani de excursii românii fac credite nebancare și astfel au posibilitatea de a-și cumpăra echipamentul de camping și suveniruri de la localnici. Sunt zone unde întâlnesc tarabe cu artizani care vând diferite obiecte interesante realizate de ei acasă și alte chilipiruri.

Întotdeauna când decideți să mergeți la munte este bine să obțineți informații actualizate cu privire la starea vremii. În anumite perioade din an sunt ploi abundente și nu este indicat să mergeți la munte. Nu mai spun de perioada iernii când ninge foarte mult. Chiar și pasionații de schi trebuie să fie informați în legătură cu starea zăpezii pe pârtiile de schi.

poza 2

Activitățile în aer liber sunt accesibile pentru români. Ei se pot bucura de natură în peisajul montan atât timp cât vremea este blândă și frumoasă. Specialiștii spun că orice turist care iubește să facă drumeții trebuie să știe cum să se comporte în condiții schimbătoare din munți. Este importantă cunoașterea a câtorva reguli privind munții deoarece, după cum se știe, vremea pe culmile montane se poate schimba rapid. Sunt perioade când e soare și cer senin, iar după câteva ore constați cu mirare că se apropie furtuna.

Lucruri importante pentru siguranță, când pleci în excursie pe munte:

  • Orice turist trebuie să aibă o busolă, mâncare, apă, îmbrăcăminte potrivită și alte lucruri necesare atunci când pleacă pe munte.
  • De asemenea trebuie să aibă o hartă pentru a-și planifica traseele pe care le va face și distanțele.
  • În picioare trebuie să poarte bocanci, acest lucru nu este exagerat, este chiar o necesitate.
  • De asemenea, poate avea o trusă de prim ajutor și haine groase care să izoleze corpul împotriva vântului și a ploii.
  • Ochelarii de soare pentru protecția ochilor de radiațiile ultraviolete nu trebuie să lipsească.
  • Mâncarea trebuie să fie bogată în calorii.
  • Cortul, sacul de dormit și câteva ustensile de gătit sunt de asemenea necesare.
  • Toate lucrurile se pun într-o pungă de plastic și abia apoi în rucsac.

poza 3

Click pe poza!

Foarte important este și faptul că nimeni nu trebuie să plece pe munte de unul singur. Mult mai bine este să fie în grup sau împreună cu prietenii. Cea mai bună perioadă a anului pentru trasee montane este vara. De asemenea toamna este foarte frumos, pentru că natura oferă un peisaj de vis, munții sunt acoperiți de păduri într-o paletă impresionantă de culori. Primăvara natura renaște, iar iarna este anotimpul preferat de schiori.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu