Fost punct termic din Galaţi transformat în centru medical de permanenţă Recomandat

Miercuri, 27 Octombrie 2021 12:38
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi anunță că va amenaja un nou centru medical de permanenţă, de această dată într-un fost punct termic din cartierul Micro 20, după ce primele două astfel de centre s-au dovedit de succes, înregistrând până acum aproape 40.000 de prezentări ale pacienţilor.

„Pentru realizarea noului centru de permanenţă, pe strada Furnaliştilor, care să asigure asistenţa medicală primară şi de urgenţă în afara programului cabinetelor medicilor de familie, în weekend şi în zilele cu sărbători legale, a fost lansat în licitaţie contractul privind achiziţia proiectării şi execuţiei lucrărilor. Sunt prevăzute lucrări de compartimentare a punctului termic (SC38) astfel încât să fie amenajate spaţii pentru sală tratament, sală aşteptare, cabinete consultaţie, cameră gradă, punct recoltare probe, grup sanitar şi vestiar. De asemenea, se vor executa lucrări de reparaţii la faţadă, refacere a finisajelor interioare şi exterioare, reabilitare a instalaţiilor sanitare, iluminat, montare a unei centrale de termice, de relocare a conductei de apă rece din incinta punctului termic. Se va realiza şi o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi”, informează municipalitatea.

Valoarea estimată a contractului lansat în licitaţie este de 1.234.617,75 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este de 12 noiembrie 2021. Durata de realizare a lucrărilor va fi de şase luni.

Celelalte două centre medicale de permanenţă înfiinţate de Primăria Galaţi sunt Centrul de permanenţă nr. 1, situat pe str. Drumul Viilor, nr. 14, Bl. J4, parter, ce funcţionează din 18 septembrie 2017, şi Centrul de permanenţă nr. 2 „Sfântul Luca”, situat în Cartierul Mazepa II, str. Ovidiu, nr. 10-12 (Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi”), ce funcţionează din 17 septembrie 2020.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu