FOTO | Echipa de robotică din Galaţi APOLLO18 TRANSFORMERS, premiată la concursul FIRST LEGO LEAGUE JUNIOR din America Recomandat

Marți, 14 Mai 2019 09:57
Publicat în Comunitate

În oraşul american Detroit a avut loc, în perioada 24-27 aprilie 2019, concursul de robotică educaţională FIRST LEGO LEAGUE JUNIOR - copii sub 10 ani. România, şi oraşul Galaţi, a fost reprezentată la această competiţie de echipa APOLLO18 TRANSFORMERS de la clubul de robotică SOPHIA SCIENCE. Echipa a fost alcătuită din elevii Elena Maria Popescu, Matei Butunoi, Teodor Ifrim, Matei Alexandru Paţilea, Nicolas Andrei Trenchea, Tudor Radu şi de mentorul şi antrenorul echipei, Marinela Buruiană.

"Ne întoarcem de la această competiţie cu premiul COOPERATIVE POSTER AWARD - premiu acordat pentru colaborarea şi lucrul în echipă, calităţi demonstrate de copii pe parcursul realizării proiectului şi exemplificate pe posterul proiectului în cadrul etapelor de construcţie şi programare. E un premiu muncit şi meritat, cam al cincilea în ierarhia concursului, premiu pe care l-am obţinut în competiţie cu alte 60 de echipe din foarte multe ţări ale lumii", spune Marinela Buruiană.

Proiectul construit de echipă răspunde temei din acest an a concursului - MISION MOON - şi reprezintă un sistem robotizat care poate ajuta omenirea în realizarea unor baze permanente pe lună. Copiii au stabilit mai întâi ce resurse sunt necesare pentru a supravieţui pe lună, cum pot fi acestea obţinute şi cum pot fi transportate şi stocate tocmai acolo. Apoi au construit şi programat roboţi care să-i ajute în demersul lor.

Echipa a fost apreciată în mod deosebit pentru carismă, fiind VOLUNTEER PICK - alegerea voluntarilor pentru a prezenta în cadrul ceremoniei de închidere a FIRST LEGO LEAGUE JUNIOR - echipa reprezentativă a concursului. Astfel doi reprezentanţi ai echipei, Teodor Ifrim şi Matei Butunoi, au vorbit pe FORD ARENA, în faţa a peste 35.000 de participanţi de la toate categoriile de concurs şi de vârstă a competiţiei, despre experienţă lor în concurs şi despre valorile fundamentale pe care le-au învăţat şi aplicat în cadrul proiectului: descoperire, inovare, incluziune, impact, lucrul în echipa şi distracţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu