"Franţa, într-o farfurie", la Dunărea de Jos Recomandat

Vineri, 18 Mai 2018 15:51
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţie de culoare, gust şi mirosuri care de care mai ademenitoare la Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor. Aici a avut loc "La gastronomie française au Dunărea de Jos", o activitate cuprinsă în cadrul proiectului "Création d'un réseau régional francophone sur la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire" încheiat cu Agenţia Universitară Francofonă. Astfel, 24 de studenţi gălăţeni ai facultăţii au învăţat, unii spun cu mare greutate, cum să facă reţete tradiționale franţuzeşti.
"Am pregătit macarons. M-am gândit foarte mult la ceva specific Franţei. Şi mi-am spus că eu când mă gândesc la Franţa mă gândesc în primul şi primul rând la croissante şi la macarons. M-am gândit că, croissantele sunt prea comune şi am ales să fac macarons. Este mult mai greu decât mi-am închipuit. Mă aşteptam să fie mult mai uşor şi nu să fie o reţetă extrem de grea. Nu mi-a ieşit din prima, am făcut de 6-7 ori şi de abia ultimele două dăţi când am făcut reţeta a şi ieşit", a spus Flori Elena Moise, studentă anul trei la Inginerie şi management în alimentaţie publică.
Nu au fost doar dulciuri. Nu au lipsit nici foie gras, salata Nicoise sau bagheta franţuzească. "Ca deobicei, la final de semestru, după sesiunea ştiinţifică are loc o expoziţie culinară care reprezintă munca de un an a studenţilor de la specializarea tehnologie şi control în alimentaţia publică. Acest concurs vine în ideea de a stimula competiţia şi inovaţia în materie de artă culinară. Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, avem suportul Agenţiei Naţionale a Francofoniei, pentru că tematica acestei expoziţie este gastronomia franceză la Dunărea de Jos. Un alt eveniment important a avut loc astăzi în cadrul facultăţii noastre, a avut loc faza locală a concursului naţional Ecotrophelia. În cadrul expoziţiei culinare vor fi prezentate şi produsele culinare care vor merge la faza naţională, concurs ce va avea loc tot la Galaţi, pe 30 mai. Aici acum avem 30 de produse realizate de 24 studenţi de anii doi şi trei", a precizat Camelia Vizireanu, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.
Unul dintre aceste preparate este o budincă pufoasă, pe numele ei "românesc". Fluffy pudding are calitatea de a putea fi consumată şi de cei cu alergii. "Am creat o budincă ce vine sub forma a patru sortimente, fiecare diferă prin ingrediente. Avem sortimente cu vanilie, vanilie şi ulei de cocos, pudră de roşcove, produsul nostru, ce concurează în cadrul Ecotrophelia îndeplineşte unele nevoi ale consumatorului, nevoi care acum nu sunt îndeplinite. Ingredientul de bază al preparatului nostru este laptele de capră care nu conţine aceea proteină ce se află în componenţa laptelui de vacă şi care este responsabilă de apariţia unor alergii, probleme de sănătate", a spus Ana Cosmina Chirilă, echipa care a creat Fluffy pudding. La final toate preparatele au fost analizate, gustate şi, evident, premiate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu