Gălăţeanca Bianca Costea, felicitată de ministrul apărării naţionale Recomandat

Miercuri, 13 Iulie 2022 10:50
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, i-a primit la sediul MApN pe sportivii şi antrenorii Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti participanţi la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022, într-o ceremonie ce a avut loc marţi, 12 iulie.
În discursul său, ministrul apărării i-a felicitat pe cei şapte sportivi participanţi la competiţie, Vlad Stancu, Bianca Costea, Ana Sibişeanu, Dragoş Ghile, Cristian Lăpădat, Andra Denisa Gorecki şi Ştefan Vasilescu, cât şi pe antrenorii şi conducătorii clubului pentru munca depusă şi i-a asigurat de tot sprijinul Ministerului Apărării Naţionale în pregătirea corespunzătoare a competiţiilor şi concursurilor viitoare.
„Am fost fericit şi am fost mândru că sunt român, în zilele în care voi aţi luptat pentru România. Faceţi parte din elita tinerei generaţii, iar exemplul vostru este foarte important pentru cei de vârsta voastră, pentru că demonstrează că, prin muncă, pasiune şi seriozitate, se pot obţine performanţe dintre cele mai înalte în România. Vă felicit din toată inima pentru rezultatele remarcabile înregistrate la Campionatele Europene! Adresez felicitări şi antrenorilor voştri, conducerii clubului Steaua şi, nu în ultimul rând, părinţilor voştri, care v-au sprijinit necondiţionat. Mult succes pe viitor!”, le-a transmis ministrul Vasile Dîncu tinerilor sportivi.
În cadrul ceremoniei, ministrul apărării naţionale i-a înmânat campioanei olimpice Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, o plachetă cu însemnele oficiale ale MApN, în semn de mulţimre pentru sprijinul acordat înotătorilor stelişti şi înotului românesc în general.

Bianca Costea: Am participat la cele mai importante competiţii din viaţa mea de până acum!

Palmaresul sportivilor legitimaţi la CSA Steaua participanţi la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022 de la Otopeni cuprinde şase medalii, dintre care două de aur şi patru de argint.
Medaliile de aur au fost obţinute de Vlad Stancu în proba de 1500 m liber, respectiv în proba de ştafetă masculină 4x100 m liber.
Două dintre medaliile de argint au fost obţinute de Vlad Stancu, în probele individuale de 400 m şi 800 m liber, iar celelalte două de Bianca Costea, în cursa de 50 m liber şi în cadrul ştafetei mixte de 4x100 m liber.
Vlad Stancu are 16 ani şi  este una dintre speranţele nataţiei româneşti. A început înotul la 7 ani şi  este specialist în probele de semifond (400 m) şi fond  (800 m şi 1500 m),  iar până acum a doborât 25 de recorduri naţionale. Primul record naţional a fost doborât de Vlad la vârsta de 14 ani. „Am bătut recorduri şi la 17 ani la 400 de metri mixt şi la 18 ani, la 800 de metri liber”, a spus Vlad Stancu, câştigător a zece medalii de aur la Campionatul Naţional de Nataţie în bazin de 50 de metri de la Bacău.
De la 11 ani este pregătit de antrenoarea Iulia Becheru. Marele lui vis este obţinerea unei medalii la JO de la Paris 2024.
Bianca Costea are 17 ani şi a început înotul la Galaţi, la vârsta de 7 ani. A fost descoperită de antrenoarea Mihaela Hodină şi a practicat înotul la Viva Sport Club Galaţi. Din 2018 a ajuns la cel mai mare club din România, Steaua Bucureşti. „De atunci, sub coordonarea directă a antrenorilor mei Beatrice şi Eduard Câşlaru, am participat la cele mai importante competiţii din viaţa mea de până acum, în funcţie de categoria mea de vârstă”, povesteşte Bianca.
În august 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, Bianca a devenit campioană olimpică de tineret în proba de 50 metri liber, proba ei favorită. A doborât de două ori recordul competiţiei.
În 2021, la Campionatul Mondial de nataţie în bazin scurt de la Abu Dhabi, sportiva de la Steaua a reuşit să doboare recordurile României la categoriile de vârstă 16,17, 18 şi 19 ani, recorduri care datau de peste 30 de ani.
La doar 16 ani, a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în probele de 50 metri şi 100 metri liber. Visul ei este de a deveni campioană olimpică, iar ţinta principală rămâne, ca şi în cazul lui Vlad Stancu, Paris 2024.

Citește și Gălăţeanca Bianca Costea, aur şi argint la Europene

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu