Galaţi: Expoziţia de pictură a lui David Sava, un regal de echilibru şi frumuseţe (FOTO) Recomandat

Miercuri, 23 Noiembrie 2022 14:01
Publicat în Comunitate

Reputatul pictor gălăţean David Sava este prezent în Galeria "N. Mantu" cu expoziţia sa personală, vernisată sâmbătă, 19 noiembrie 2022. David Sava este recunoscut şi ca o personalitate pedagogică, din mâinile căruia au ieşit numeroase generaţii de tineri cu cariere prestigioase în Galați şi pe plan naţional. La discursurile de deschidere şi prezentare au participat colegii săi, Cornel Corcăcel, Eduard Costandache, Gheorghe Miron şi invitatul special, Ion Chiriac, care este un cunoscut artist şi restaurator la Bucureşti.

David Sava s-a dezvăluit în calitate de pictor, dar şi de bunic, expoziţia fiind dedicată nepotului său, micul Tiago, care a fost prezent la loc de cinste. Iată cum un copil este alături de artistul consacrat în aceste sensibile momente de dăruire a talentului şi educaţiei plastice. Poate peste ani, copilul de azi va fi şi el un demn urmaş pe calea culturii estetice, ţinând seama că şi fiica lui David Sava, Ioana, lucrează tot în domeniu, fiind absolventă a Facultăţii de Artă.

Cei prezenţi în Galeria "N. Mantu" au putut admira compoziţiile moderne, în stil abstract, ce reflectă virtuţi ca echilibrul, puritatea şi spiritualitatea. Arta abstractă a fost cu noi într-o formă sau alta de aproape un secol şi s-a dovedit a fi nu doar o cheie de lungă durată a dezbaterii culturale, ci şi o tradiţie vitală a creativităţii care se auto-înnoieşte. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu