Galaţi: Noaptea cercetătorilor, pe 24 septembrie, în Campusul Ştiinţei Recomandat

Miercuri, 22 Septembrie 2021 11:04
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 24 septembrie, copiii şi adulţii deopotrivă sunt invitaţi să descopere lumea extraordinară a ştiinţei prin zeci de activităţi destinate minţilor curioase de toate vârstele: zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziţii pentru stimularea creativităţii, a gândirii critice, a curiozităţii, dar şi dezbateri sau conferinţe pe teme de interes în cercetare.
Noaptea cercetătorilor europeni se desfăşoară anual în peste 300 de oraşe europene, iar în România, anul acesta, are loc în oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Sibiu, Constanţa, Suceava, Galaţi, Craiova şi multe altele. Cu ocazia evenimentului, publicul larg va putea intra în dialog cu cercetători şi va putea urmări experimente spectaculoase, demonstraţii live şi conferinţe fascinante de ştiinţă.
Programul activităţilor de anul acesta include activităţi uimitoare din domenii diferite ale ştiinţei: observaţii astronomice, spectacole cu roboţi, conferinţe cu unii dintre cei mai renumiţi cercetători români, experimente cu fulgere, azot lichid, levitaţie, dar şi alte fenomene spectaculoase, incursiuni interactive în meseria unui arheolog, a unui astronaut, a unui marinar sau chiar a unui spion.
Tematicile acestui an sunt Opening Up Science - un tribut adus ştiinţei care permite redeschiderea societăţii şi ReCoN-nect - The Green Deal - ce pune în centru eforturile pe care ştiinţa le depune pentru a oferi planetei un viitor mai verde.
La Galaţi, Noaptea cercetătorilor va fi marcată în Campusul Ştiinţei.
Evenimentele vor respecta toate normele impuse de către autorităţi în această perioadă: limitarea numărului de participanţi, respectarea distanţei fizice, dezinfectare şi purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu