Galaţi: Proiectul de bugetare participativă, în dezbatere publică Recomandat

Joi, 20 Februarie 2020 14:20
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, joi, 20 februarie 2020, că a fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre „Aprobarea Regulamentului cu privire la desfăşurarea procesului pilot de bugetare participativă la nivelul Municipiului Galaţi”.

„Acest proiect presupune ca locuitorii oraşului să propună idei de proiecte care să răspundă nevoilor comunităţii şi care să contribuie la dezvoltarea oraşului. Proiectul de hotărâre, Referatul de aprobare şi Raportul de specialitate pot fi consultate pe site-ul Primăriei, secţiunea Transparenţă Decizională. Propunerile, sugestiile sau recomandările persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până la data de 20 martie 2020, prin formularul online afişat la începutul secţiunii, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: comunicare@primariagalati.ro sau prin poştă, pe adresa instituţiei din Galaţi, str. Domnească, nr. 54 sau la Registratura Generală din Galaţi, str. Domneasca, nr. 54. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0236/307.798 sau adresa de e-mail: comunicare@primariagalati.ro“, se arată în comunicatul Primăriei Galaţi.

Conceptul de bugetare participativă implică participarea activă a cetăţenilor în procese deliberarative cu rol de luare a deciziei şi în implementarea deciziei, pentru asigurarea unei dezvoltări durabile, prin stimularea formelor de auto-organizare a comunităţilor locale în contexte care să facă transparent modul de funcţionare a administraţiei locale şi adâncirea formelor de control democratic al instituţiilor publice. Indicator de modernitate şi de deschidere a administraţiei faţă de cetăţean, bugetarea participativă este o modalitate mai eficientă de cheltuire a banului public, consolidează comunitatea şi face ca bugetele publice să fie cheltuite într-un mod transparent, mai echitabil şi mai eficient.

Articole similare: Cetăţenii vor decide cum va cheltui Primăria Galaţi bugetul public local

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu