Galaţiul a primit zeci de premii din partea Consiliului Concurenţei

Vineri, 13 Octombrie 2017 00:01
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia aniversării a Consiliului Concurenţei, a avut loc o întâlnire aniversară în sediul Primăriei Galaţi, unde au participat reprezentanţi ai primăriilor aflate din regiunea de sud-est. Preşedintele Consiuliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a prezentat anumite aspecte ale activităţii pe care o desfăşoară. Anual se fac o serie de întâlniri pentru discutarea afacerilor de pe piaţă. Misiunea acestor întâlniri şi a Consiliului Concurenţial este de proteja piaţa românească, în care principalul interes este mulţumirea consumatorilor publici şi de a asigura un mediu concurenţial corect pentru fiecare întreprindere, fie ea mică, mijlocie sau mare. Este cea de-a cincea întâlnire de acest fel la nivel naţional pe anul acesta, iar până la sfârşitul anului vor mai avea loc încă două. ”Lucrurile sunt clare la Galaţi”, declară preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, reprezentanţii Consiliului Concurenţial, ai Primăriei Galaţi au înmânat cateva diplome de merit şi au prezentat aspecte concrete ale politicii concurenţei şi condiţiile în care pot fi accesate ajutoare de stat şi fonduri europene.Consiliul Concurenţei a marcat colaborarea bună pe care a avut-o cu autorităţile publice şi cu cele din mediul privat, printr-un eveniment ce a avut loc la sala de conferinţe a complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii ”Răsvan Angheluţă” unde, pe lângă festivitatea de premiere, a avut loc şi un seminar despre "Aspectele concrete ale politicii concurenţei şi condiţiile în care pot fi accesate ajutoarele de stat/fondurile europene".
Consiliul Concurenţei a înmânat premii de excelenţă instituţiilor din regiunea Sud-Est. Din Judeţul Galaţi instituţiile care au fost premiate cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate a autorităţii de concurenţă sunt: Primăria Municipiului Galaţi, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Tecuci, Oficiul Registrul Comerţului, ArcelorMittal Galaţi, Regionala CFR, SC Docuri S.A., Arcada Company, Vega '93, Instal Proiect Gaz SRL, Martens S.A., Ena Grup, Cons Management Park, Saltempo SRL, Decovil SRL, SC. Comsano SRL, Facultatea de Ştiinţe Juridice Sociale şi Politice, Navrom Centru de Afaceri, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Administraţia Portuară a Dunării Maritime, ANL SC, Universitatea Dunărea de Jos, Societatea Vitivinicolă Tg. Bujor, Navrom Bac SRL, I.A.T.S.A Galaţi, Transurb S.A., Camera de Comerţ, Industrie şi Agriultură Galaţi, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, Administraţia Zonei Libere şi Şantierul Naval Damen Galaţi.
”Noi, autoritatea de concurenţă care acţionăm în multe cazuri ca aproape un reglementator, considerăm că piaţa este cea care trebuie să regleze jocul cererii şi al ofertei şi doar în anumite cazuri punctuale, în care au loc deraieri de la regulile normale de piaţă trebuie să intervină autoritatea statului, în cazul nostru pe partea de concurenţă, Consiliul Concurenţei” a declarat unul dintre reprezentanţii Consililului Concurenţei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu