Galerie FOTO: O seară de sâmbătă închinată muzicii clasice, la Teatrul naţional de operă şi operetă “Nae Leonard” Galaţi Recomandat

Duminică, 29 Noiembrie 2020 19:58
Publicat în Comunitate

Teatrul naţional de operă şi operetă “Nae Leonard” Galaţi, pe care noi îl denumim pe scurt Teatrul Muzical, a pregătit o surpriză frumoasp iubitorilor de muzică aleasă. Sâmbătă seară (n.r. - 28 noiembrie 2020) a emis pe internet o serie de piese muzicale celebre într-o interpretare selectă.

Doamnele nu au mai fost nevoite să-şi pună tocurile şi domnii, cravatele, pentru a merge la concert. Acesta a fost adus în casele noastre, în mod gratuit şi generos de colectivul teatrului muzical.

Repertoriul a fost compus din piese muzicale compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, dintre care amintim Sonata pentru pian, KV 331, în La major, Concertul nr. 4 în Mi bemol major, KV 495, pentru corn şi orchestră, precum şi Simfonia a VIII-a în Fa major, de Ludwig van Beethoven.

Titlul de concert extraordinar este asigurat de de invitaţii de onoare ai teatrului gălăţean, adică dirijorul Cristian Sandu, pianistul Ciprian Oloi şi  cornistul Gabriel Cupşinar. 

Pianistul Ciprian Oloi, în prezent la Filarmonica Iaşi, a avut o viaţă aventuroasă, pornind de la Chişinau, oraşul natal, spre Florida, apoi  Casablanca, stabilindu-se în final în România.

Ploieşteanul Gabriel Cupşinar a studiat muzica la Braşov, a continuat în Germania şi Austria. În prezent interpretează şi predă în Tirol, România şi Ucraina.

Maestrul Cristian Sandu, dirijorul acestui concert, este din Cluj, unde pe lângă activitatea muzicală este şi cadru didactic la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima".

Alături de aceşti trei tineri muzicieni de prestigiu, orchestra simfonica a teatrului din Galaţi, a ”construit” regalul muzical de sâmbătă seară. Prezentatorul şi producătorul evenimantului a fost Adrian Mărginean, director artistic la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" - Galaţi.

 

Autor: Cornel Gingăraşu

Sursa foto: Cornel Gingăraşu

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu