Grupare de falsificatori de carduri, destructurată de DIICOT Galati

Vineri, 15 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La data de 15.01.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a inculpaţilor Bădros Marius, Zaharia Ioniţă-Nelu, Damaschin Lucian şi Raţă Marian, pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
În perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea de beneficii materiale prin săvârşirea de infracţiuni informatice – activităţi de skimming a datelor cărţilor de credit prin compromiterea bancomatelor şi clonarea acestor carduri, urmată de retrageri neautorizate de numerar.
Membrii grupului au deţinut şi transmis dispozitive hardware concepute şi adaptate în scopul accesării ilegale a ATM-urilor (skimming), activitatea infracţională desfăşurându-se pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeană, precum şi în state asiatice.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza judeţului Galaţi au fost găsite şi ridicate dispozitive de skimming, hardware şi software pentru clonarea cardurilor, aproximativ 10.000 de euro, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri, fiind indisponibilizate şi patru autoturisme de lux.
Faţă de cei patru inculpaţi s-a propus Tribunalului Galaţi măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul pentru Informaţii şi Protecţie Internă.
Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Combatere Criminalităţii Organizate a Poliţiei Române, IGPF - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti - Otopeni, poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu