×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Împrejmuirea Grădinii Zoologice, un subiect cu „greşeală materială”

 
Luni, 03 Februarie 2014 17:47
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul tehnic şi al detaliilor de execuţie a împrejmuirii Grădinii Zoologice din Pădurea Gărboavele a primit undă verde din partea consilierilor judeţeni. Conform hotărârii, costul investiţiei se ridică la suma de 805.717 lei cu TVA şi valoarea C+M de 736.342 lei cu TVA.
Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a criticat modul de lucru al conducerii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, instituţie care are în subordine Grădina Zoologică, pentru gestionarea costurilor necesare proiectului menţionat, fapt care a dus la o muncă titanică pentru Direcţia Economie şi Finanţe a CJ. "Am fost pus în situaţia ridicolă şi penibilă când s-a întocmit bugetul şi vreau să spun că a fost o muncă îngrozitoare făcută de domnul director Mihalcea şi bugetul ieşea un fel de tragi-comedie, că orice ai face, nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Şi până la urmă trebuia o gândire strategică şi nişte axe prioritare. Oricum, acest gard, ca şi gardul de la Găneşti, din motive pe care le înţelegeţi foarte bine - că pleca unul acum în zăpadă, murea şi răspundeam cu toţii, eu în primul rând - trebuiau făcute. Ei, suma pe care directorul Grădinii Botanice şi Zoo a înaintat-o a însemnat greşeală materială. A fost incapabil să vadă din trei cifre una şi a dat doar două şi s-a pomenit bietul director Mihalcea cu 100.000 euro pe care, după ce încheiase şi rotunjise cu mare greutate bugetul, trebuia, datorită unei greşeli de nescuzat a conducerii Grădinii Botanice, să refacă bugetul. Şi l-am refăcut", a spus Nicolae Bacalbaşa.
Suprafaţa Grădinii Zoologice este de 14,69 ha, iar împrejmuirea are o lungime totală de 1.760 m, din care 928,2 reprezintă împrejmuirea existentă care se înlocuieşte, şi 831,8 m reprezintă lungimea împrejmuirii pe zona de extindere a parcului zoo. Împrejmuirea propusă va avea înălţimea de 3 metri şi va fi realizată din panouri bordurate plastificate şi stâlpi din oţel zincat şi plastificat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu