×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 332

În 2013, Garda de Mediu a efectuat peste 1.800 de controale

 
Miercuri, 29 Ianuarie 2014 16:31
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garda de Mediu Galaţi a avut, în 2013, un an plin, reprezentanţii acesteia desfăşurând nu mai puţin de 1880 de acţiuni de control, dintre care 661 au fost inspecţii planificate. Conform informaţiilor prezentate miercuri, la Colegiul Prefectural, de Mărioara Gătej, şefa Gărzii judeţene de Mediu, anul trecut au fost rezolvate 228 de reclamaţii privind problemele de mediu. "Cele mai mari probleme le avem în mediul rural, e vorba de una dintre comune care până la momentul de faţă nu ne-a prezentat că ar fi încheiat un contract sau ar fi rezolvat problema. E vorba de comuna Fârţăneşti", a spus Mărioara Gătej.
Anul trecut în judeţ au avut loc trei poluări accidentale, la două dintre ele cauza fiind produsele petroliere generate de operatorii economici care efectuau operaţiuni de transport (în unul din cazuri a fost afectată pânza freatică). Cealată poluare a constat în prezenţa unei pete de aproximativ 30 mp de hidrocarburi pe Dunăre, caz în care nu a putut fi identificat vinovatul.
Printre principalele nereguli constatate pe parcursul anului trecut de reprezentanţii Gărzii judeţene de Mediu, se numără: degradarea mediului prin depozitări necontrolate de deşeuri (în 90% dintre localităţile judeţului), colectarea necorespunzătoare a deşeurilor reciclabile, gestionarea greşită a uleiului uzat, şantiere neconforme, salubrizare necorespunzătoare a cursurilor de apă, neîncadrarea în normele de calitate a gospodăririi apelor uzate, depăşirea zgomotului ambiental admis etc.
"În urma acţiunilor de control, s-au dispus în toate situaţiile măsuri de remediere, în acest sens s-au efectuat 262 de acţiuni de verificare a măsurilor dispuse. S-a dispus suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate în 23 de cazuri, s-au aplicat un număr de 171 de amenzi contravenţionale, dintre care 91 de amenzi în valoare de 1.042.500 RON. Pentru anul următor, ne propunem o intensificare a acţiunilor de control pentru identificarea de noi operatori economici cu activitate care pot avea impact negativ asupra mediului, desfăşurarea de controale tematice proprii pe problemele judeţului, mai multe acţiuni de educaţie ecologică", a încheiat Mărioara Gătej.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu