În direct, azi la ora 15:00, pe Facebook, pagina "Știi de Hepatita C?": “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!” Recomandat

Miercuri, 26 Februarie 2020 09:32
Publicat în Comunitate

Campania “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!” continuă, astăzi, la Galați.

Pagina Facebook "Știi de Hepatita C?" va transmite în direct miercuri, 26 februarie, la ora 15.00, emisiunea “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!”

Invitații realizatorului emisiunii, Dr. Dan Căptaru, vor fi dr. Liliana Baroiu, medic primar, șef Secție Boli Infecțioase la Spitalul "Sf. Cuvioasa Parascheva" Galați și dr. Beatrice Cristian, medic de familie și medic la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Galați.

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C, precum și de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.

În aceeași ordine de idei, urmăritorilor din Galați, și nu numai, li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul  gratuit pentru pacienții asigurați CAS.

În cadrul emisiunii “Hepatita C. Testează! Tratează! Învinge!”, de pe pagina "Știi de Hepatita C?" telespectatorii vor putea adresa întrebări invitaților prin comentarii și mesaje private..

România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Județul Galați deține un nedorit procent de 4,82 la sută, situat peste media regională.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu