În Galaţi, începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă de la UE Recomandat

Marți, 28 Iulie 2020 12:34
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că luni, 03 august 2020, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare (tranşa 1) şi a pachetelor cu produse de igienă (tranşa 2) oferite în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2019/2021), derulat de Uniunea Europeană (UE).

Cine poate beneficia de acest ajutor

Vor primi sprijin european beneficiarii venitului minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, dar şi persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane dependente, aflate şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menţionate.

Ce conțin pachetele

Fiecare beneficiar va primi o cutie cu produse alimentare care conţine: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (două pungi a câte 400 de grame), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă carne de vită (5 bucăţi a câte 300 de grame), conservă carne de porc (3 bucăţi a câte 300 de grame), conservă pateu de ficat de porc (5 bucăţi a câte 200 de grame), compot de fructe (2 borcane a câte 720 ml), gem de fructe (unul de 360 de grame), gem de fructe dietetic (unul de 360 de grame). Cutia cu produse de igienă conţine cinci periuţe de dinţi, patru tuburi de pastă de dinţi de 300 ml, un flacon de şampon pentru adulţi de 500 ml, un flacon de şampon pentru copii de 800 ml, un flacon de săpun lichid de 500 ml, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1,8 kg şi un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 de grame.

Unde vor fi distribuite și pe baza căror documente

Pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuţie din Piaţa Ţiglina I, în parcarea laterală, pe baza următoarelor documente: buletinul persoanei titulare; buletinul soţului/soţiei/concubinului/concubinei; certificatul de naştere al copilului sau cartea de identitate (după caz). Programul de distribuţie va fi de luni până vineri, între orele 08.00 şi 16.00.

La nivelul municipiului Galaţi, sunt 355 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 1.263 de persoane beneficiare ale alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu