În ianuarie 2019, peste 300 de persoane au reuşit să se angajeze prin AJOFM Galaţi Recomandat

Sâmbătă, 02 Martie 2019 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi anunţă că în luna ianuarie 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galaţi au fost încadrate în muncă 339 persoane, dintre care 137 femei. Din totalul persoanelor angajate, 196 au peste 45 de ani, 54 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 47 au între 25 şi 35 de ani, iar 42 sunt tineri sub 25 de ani ( 42 tineri NEET). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 232 provin din mediul urban, iar 107 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a găsit un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii profesionale/arte şi meserii (110), urmate de cele cu studii gimnaziale (84). Numărul celor cu studii liceale este de 78, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 58. Persoanele cu studii postliceale sunt în numar de 5, iar cele cu studii primare şi fără studii încadrate sunt în numar de 4. Din numărul total de persoane care au fost angajate, 88 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. AJOFM Galaţi precizează că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituţiei.
"Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în luna ianuarie 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 606 persoane", potrivit AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu