Începe KineDok 2021 la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi Recomandat

Joi, 14 Octombrie 2021 10:41
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 14 octombrie 2021, începe cea de-a şaptea ediţie a programului european KineDok powered by OneWorld Romania cu multipremiatul documentar „Solo” ce va fi proiectat la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi de la ora 18.00. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

„KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfăşurându-se concomitent în 6 ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locuri din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecţiile fiind sub formă de cineclub şi desfăşurându-se pe tot parcursul anului în spaţii cât mai accesibile. Publicul are şansa să vadă o selecţie deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obişnuite şi la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experienţa pasivă a sălii tradiţionale de cinema, organizând după proiecţiile de film dezbateri angrenante între public şi diverşi invitaţi locali şi internaţionali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuţii cu regizori, protagonişti şi specialişti din diferite domenii, şi să rămână conectat nu doar la actualitatea românească ci şi la evenimente curente de natură culturală, socială şi politică din întreaga lume”, potrivit organizatorilor.

Despre documentarul „Solo”

SOLO (Cehia, 2019), regie: Artemio Benki: Martín Perano este un pianist şi compozitor argentinian tânăr, virtuoz, a cărui viaţă a fost întoarsă pe dos de o boală mintală. Acesta a petrecut ultimii ani în cel mai mare spital psihiatric din America de Sud, El Borda în Buenos Aires. După externare, Martín s-a întors în casa pustie a părinţilor săi, unde cea mai mare îngrijorare este să înveţe să trăiasă liber şi să se întoarcă la pian, unde a cântat zilnic la institut. Regizorul observă, răbdător, întoarcerea lui Martín; în interviurile cu cei dragi, află mai multe despre trecutul lui, abordând liric viaţa interioară a unei persoane obsedate de creaţie, capabilă de a-şi găsi puterea în hipersensibilitate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu