Întrebări fără răspuns? „Dawn-way”, teatru rusesc contemporan la Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 02 Decembrie 2021 12:41
Publicat în Comunitate

Din anii '90, viaţa artistică din Rusia a intrat în ceea ce un comentator a numit recent „revenirea spectaculoasă în prima ligă a teatrului european”.
În îndepărtatul oraş Sverdlovsk (acum numit Ekaterinburg) s-a născut în 1970, Oleg Bogaev, în prezent unul din cei mai reprezentativi autori din teatrul rus. Tânărul Oleg îşi aminteşte de Războiul Rece şi apariţia Perestroikăi, o „schimbare de la decăderea imperiului la naşterea unei noi societăţi”.
În prezent, Oleg Bogaev, realizat şi matur, mărturiseşte că: „Rusia este locul potrivit pentru un dramaturg - cu sfărâmarea destinelor, conflicte, prăbuşirea speranţelor, ciocniri de idei - tot ceea ce eu am văzut şi experimentat”.
„Dawn-way”, în ciuda numelui englezesc, se petrece pe un drum singuratic din Rusia.
Aici, într-o poveste alcătuită din mai multe tablouri, cupluri diverse se confruntă cu o situaţie capitală: întâlnirea cu suferinţa şi moartea, iar victima nu este un om, ci un înger căzut pe pământ.
Tânăra şi neobosita echipă a Teatrului din Buzunar se achită exemplar în acest spectacol, depăşind obstacole substanţiale din punct de vedere scenic - actorii intră în pielea multor personaje foarte diverse, o acţiune care trece prin grade foarte diferite ca intensitate a emoţiei şi conflictului, comic de limbaj şi gest apoplectic.
Spectatorii pot asista niciodată indiferenţi, la problemele existenţiale dintr-o lume complicată şi fără blândeţe, o omenire care câteodată respinge uşor chiar şi miracolul vieţii.
Actorii care au participat la această piesă ce aduce încă o dată Galaţiul în lumea teatrului modern, sunt Marius Avramescu, Bianca Totolici, Laurenţiu Bobeică, Denisa Onisie, Ionuţ Strat, Lavinia Eiler şi Andrei Călina, dirijaţi regizoral de Theodor Creţu.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu