Investiţii de milioane de euro în comunele Băleni, Măstăcani şi Cosmeşti Recomandat

Miercuri, 17 Aprilie 2019 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modernizarea comunelor Băleni, Măstăcani şi Cosmeşti se face cu bani de la Guvern şi de la Uniunea Europeană, graţie numeroaselor proiecte pe care edilii celor trei unităţi administrativ-teritoriale, alături de echipele lor, le-au pus la punct profesionist şi au reuşit astfel să primească finanţare. 

În comuna Băleni, condusă de primarul PSD Lică Oprea, sunt în derulare proiecte de investiţii a căror valoare depăşeşte 17 milioane de lei. Autorităţile modernizează infrastructura rutieră, extind reţeaua de canalizare şi staţia de epurare şi modernizează târgul comunal cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi cu finanţare europeană – prin FEADR şi Grupul de Acţiune Locală Covurlui.

Numeroase investiţii sunt în derulare şi în comuna Măstăcani, condusă de primarul PSD Dănuţ Ilie. Proiectele dedicate comunităţii vizează în special sănătatea, educaţia şi accesul la servicii de calitate pentru cetăţeni. Autorităţile construiesc un teren de sport cu gazon sintetic şi instalaţie nocturnă la Şcoala nr. 2 din satul Chiraftei, construiesc un teren de sport cu gazon sintetic şi instalaţie nocturnă la Şcoala nr. 1 Măstăcani, modernizează iluminatului public în satele Chiraftei şi Măstăcani, pun la punct un sistem de supraveghere video în satul Chiraftei şi modernizează drumul comunal 20 – Covurlui – intersecţia cu DJ 242, în zona bisericii noi din satul Chiraftei, prin aşternerea de covor asfaltic şi realizarea acostamentelor. Totodată,  autorităţile construiesc, printre altele, un centru medical la Măstăcani, care va cuprinde două cabinete ale medicilor de familie, cabinet stomatologic, farmacie şi centru de permanenţă medicală, o hală de comercializare a laptelui, brânzeturilor şi a cărnii în Târgul Chiraftei, cu fonduri europene.

Cu proiecte dedicate dezvoltării comunităţii se mândresc şi autorităţile din comuna Cosmeşti. Primăria, condusă de primarul PSD Ion Tuchiluş, a asfaltat, cu fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), mai multe drumuri, printre care DC 67A, DC 67B şi DC 68. Tot cu fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în Cosmeşti sunt modernizate mai multe străzi (proiect care depăşeşte 6,5 milioane de lei) şi este reabilitată şi automatizată infrastructura de irigaţii. 

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu