ITM Galaţi: Amenzi de 46.000 lei, în luna mai Recomandat

Marți, 08 Iunie 2021 15:25
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a desfăşurat, în luna mai 2021, 200 de acţiuni de control (135 în domeniul Relaţiilor de Muncă şi 65 în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă) în urma cărora s-au aplicat 7 amenzi în valoare de 46.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Potrivit ITM, au fost depistate 2 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 66 de avertismente şi au fost dispuse 131 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate. Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, pentru mai 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale. Din 39 angajatori controlaţi, 9 au fost sancţionaţi cu avertisment şi s-au dispus 9 măsuri de remediere a neconformităţilor.

„Menţionăm faptul că, obiectivul instituţiei noastre în derularea controalelor nu a fost anihilarea agentului economic, deja afectat de restricţiile impuse pentru combaterea pandemiei. În cadrul controalelor efectuate inspectorii de muncă au adoptat o atitudine fermă, dar orientată, în primul rând pe prevenţie, iar sancţiunile au fost aplicate numai când au fost identificate cazuri flagrante de încălcare a legislaţiei şi când s-a constatat că recomandările din prima fază ale inspectorilor de muncă nu au fost respectate la verificările ulterioare“, precizează ITM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu