„Iubeşte româneşte“, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos“ Galaţi (FOTO) Recomandat

Miercuri, 24 Februarie 2021 10:13
Publicat în Comunitate

Februarie cu a ei sărbătoare de Dragobete ne aduce aminte de-a pururi că nu trebuie să ignorăm şi nici să uităm dragostea. Această celebrare a momentului când flăcăii satului românesc se porneau la peţit, ne îndeamnă să dăruim persoanei pe care o iubim aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce şi motive pentru a rămâne.

În seara zilei de 23 februarie, o artistă complexă, Carmen Chetrone, împreună cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, a organizat în salonul artelor, o expoziţie de pictură vernisată şi cu o prezentare de creaţie vestimentară. Câteva doamne inimoase au defilat îmbrăcate în elegantele rochii stilizate după ia tradiţională - vezi galeria de imagini ↓.

Într-un dialog cu expozanta, Carmen Chetrone, am întrebat de ce a intitulat evenimentul „Iubeşte româneşte“. Cu bucurie în glas, a răspuns că: „Mai mult decât simplul sentiment al dragostei, familia românească are nevoie de tradiţie, de stabilitate, de perpetuarea unei legături indestructibile, ce clădeşte trainic. O expresie a puterii ce poate fi găsită în femeia contemporană, care devine garanţia înnoirii şi a frumuseţii“.

Celebra scriitoare Nina Cassian, gălăţeanca noastră, scria: „Sunt clipe ciudate, neînsemnate pe harta iubirii de la-nceput. Clipe pe care, mult mai târziu, le cauţi cum cauţi, printre nisipuri, firul de aur pur, străveziu...“.

Autor Cornel Gingăraşu

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu