Iubitorii patrupedelor, păcăliţi să le ucidă

Vineri, 11 Noiembrie 2011 02:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mai multe organizaţii non-guvernamentale care sprijină animalele trag un semnal de alarmă privind pericolul ca tocmai cei care îndrăgesc patrupedele să îşi dea acordul pentru uciderea acestora. Vier Pfoten, Save The Dogs, FNPA şi Asociaţia GIA – Group Initiative for Animals fac un apel public la vigilenţa românilor, printr-un comunicat. În document se arată: „Campania PDL pentru legiferarea uciderii în masă a câinilor fără stăpân începe să capete forme din ce în ce mai agresive în marile oraşe, unde cetăţenii sunt minţiţi că semnează pentru alte lucruri, iar pensionarilor li se condiţionează livrarea pensiei sau ajutorului de încălzire în schimbul semnăturii. Încercând să facă rost de cât mai multe semnături care să arate că populaţia ar da undă verde la omorât câini, persoanele care adună semnăturile folosesc metode dintre cele mai variate: oamenii sunt minţiţi că semnează pentru sterilizarea câinilor sau pentru relocarea lor în adăposturi (practică utilizată în Bucureşti şi în toată ţara); poştaşii distribuie fluturaşi PDL şi condiţionează livrarea corespondenţei, a pensiei sau a ajutorului de şomaj de semnarea pentru legiferarea uciderii câinilor fără stăpân (Slatina); PDL colectează semnături în şcoli şi licee (Bucureşti, Gorj); oamenii sunt minţiţi că semnătura lor ajută la amenajarea de parcuri şi spaţii verzi – în realitate, ei au semnat pentru eutanasierea câinilor fără stăpân (Ploieşti); asociaţiile de locatari, condiţionate de ajutorul pentru încălzire, au semnat ceea ce li s-a prezentat în mod fraudulos şi abuziv ca iniţiativă pentru sterilizarea şi adăpostirea câinilor fără stăpân (Rm. Vâlcea).
PDL face aceste eforturi considerabile nu din grijă pentru cetăţeni, ci dintr-un interes propriu, pentru că uciderea câinilor fără stăpân s-a dovedit o afacere foarte profitabilă pe perioada în care a fost implementată (până în 2008). Interesul din spatele acestei campanii este ca în stradă să existe la nesfârşit câini, ca autorităţile să aibă ce “gestiona”. Pentru că s-a văzut că uciderea, în fapt,  perpetuează această situaţie, alimentează apariţia câinilor, menţinând în stradă o populaţie canină constantă. Din acest motiv este de preferat pentru grupurile de interese să menţină această maşinărie fenomenală de făcut bani şi nu să “rezolve problema”.

PDL-iştii cu funcţii au normă de semnături

Puterea pare atât de decisă să extermine câinii fără stăpân răspândiţi de teritoriul ţării noastre, încât cei care deţin funcţii publice obţinute cu sprijin PDL au obligaţia de a realiza o normă de semnături privind iniţiativa. În acelaşi comunicat se face referire la această obligativitate de partid: „Printr-o decizie a Biroului Permanent al PDL Bucureşti, “persoanele ce deţin funcţii numite sau alese cu sprijinul PDL Bucureşti au obligaţia de a strânge 2000 de semnături de fiecare“,  “urmând a le fi retras sprijinul politic în caz de nerespectare a acesteia”. Evident că, pentru a-şi face norma, oamenii PDL dau din colţ în colţ şi se uzează de toate mijloacele posibile pentru a obţine semnăturile. Campania a fost programată să vizeze inclusiv şcolile, asociaţiile de locatari, spitalele, pentru că s-a decis strângerea a 500.000 semnături până la 1 decembrie, prin orice mijloace.
Din aceste considerente ONG-urile şi asociaţiile de profil s-au mobilizat pentru a contracara iniţiativa de stârpire a patrupedelor: „ONG-uri din toată ţara au înaintat plângeri penale şi acţiuni legale pentru deschiderea anchetelor privind practicile ilegale şi abuzive folosite în campania PDL”.
Reamintim că, recent, preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, mediatiza iniţiativa PDL, cu precizarea că cetăţenii primesc pliante prin care este promovat proiectul legislativ, care a fost respins de parlamentari, drept pentru care iniţiatorii doresc să obţină susţinerea populară a propunerii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu