Jandarm gălăţean, decorat de ministrul Afacerilor Interne (FOTO) Recomandat

Vineri, 14 Februarie 2020 16:16
Publicat în Comunitate

Colonelul Florin Simionel, actualul adjuct al IJJ Galaţi, a fost decorat, joi, 13 februarie 2020, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Acolo a avut loc ceremonialul de decorare a Contingentului 11 jandarmi "Sarmizegetusa", care a participat la misiunea "Resolute Suport", din teatrul de operaţii Afganistan.

Printre cei cărora ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a înmânat "Emblema de onoarea a MAI cu insemne de război" se află şi colonelul Florin Simionel, adjunctul inspectorului şef al Jandarmeriei Galaţi. Totodată, pentru modul cum şi-a îndeplinit misiunea, comandantul Combined Security Transition Command - Afghanistan, generalul locotenent James Rainey i-a conferit ofiţerul gălăţean medalia SUA "Meritorius Service Medal".

Colonelul Florin Simionel a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operaţii Afganistan unde a îndeplinit, până în luna mai, funcţia de comandant al Contingentului 11 jandarmi, ulterior fiind numit şef al echipei Train Advise and Assist (TAA). Misiunea a avut rolul de a întări şi mentora Poliţia Naţională Afgană cât şi de a rezolva unele deficienţe logistice ale forţelor de poliţie afgane, prin consiliere şi îndrumare metodică.

Până în prezent, Jandarmeria Galaţi a participat cu efective la constituirea contingentelor de jandarmi dislocate în teatrul de operaţii din Kosovo, în perioada 2005-2010, cât şi în teatrul de operaţii Afganistan, în cadrul contingentelor Jandarmeriei Române constituite în anii 2011, 2013 şi 2019, iar în prezent pregăteşte ofiţeri şi subofiţeri pentru a participa la misiuni în cele mai fierbinţi locuri de pe glob.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu