"Jertfa poartă numele lor", de Gheorghe Marcu Recomandat

Sâmbătă, 28 Mai 2022 16:31
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De Ziua Eroilor (2 iunie), autorul gălățean Gheorghe Marcu aduce un omagiu tuturor celor care s-au jertfit în luptă pentru patrie și libertate, prin cartea sa "Jertfa poartă numele lor".

"Am scris această carte în memoria eroilor, ostași și luptători români, din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori, pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român", își descrie cartea Gheorghe Marcu.

Screenshot 20220528 163323 Gallery

Totodată, Gheorghe Marcu dedică această carte bunicului său, care a luptat în cele două războaie mondiale.

"Dedic această carte memoriei bunicului meu, Constantin (Tache) Marcu, care a luptat în cele două războaie mondiale. Cu toate că era un tânăr soldat, a avut onoarea de a-i cunoaște personal pe Regele Ferdinand și pe Regina Maria, pe care i-a prețuit foarte mult. Regina Maria i-a făcut cunoștință cu bunica, care era o "copiliță" de 16 ani. Străbunica nu vedea cu ochi buni această relație, de prietenie. Mai târziu, străbunica s-a convins că Regina Maria s-a orientat bine", povestește Gheorghe Marcu.

Gheorghe Marcu şi-a desfăşurat activitatea în cadrul IPJ Galaţi între anii 1978 - 2005. În prezent, este pensionar MAI şi autor de cărţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu