La Galaţi, militarii fluviali s-au instruit în vederea ambarcării minelor la bordul vedetelor fluviale (FOTO) Recomandat

Luni, 26 Aprilie 2021 15:14
Publicat în Comunitate

Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au desfăşurat, în perioada 19-23 aprilie, o serie de secvenţe de instruire, cu cinci vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” şi cu patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”.
În portul militar Brăila, s-a executat ambarcarea cu muniţie pentru instalaţiile aruncătoare de proiectile reactive navalizate, cu o bătaie maximă de până la de 20 kilometri. La Galaţi, militarii fluviali s-au instruit în vederea ambarcării minelor la bordul vedetelor fluviale, ce au ca misiune lupta cu dispozitivele explozive lansate la fluviu, în orice punct al acestuia, indiferent de anotimp şi situaţie hidrologică.
O echipa de specialişti din Statul Major al Forţelor Navale a evaluat, pe parcursul acestei săptămâni, navele şi echipajele, apreciind deprinderile militarilor şi modul de aplicare a procedurilor, utilizat în conformitate cu standardele NATO.
Exerciţiul, organizat de marinarii militari ai Flotilei Fluviale, a urmărit creşterea nivelul de pregătire şi de instruire al capabilităţilor, pentru a putea executa misiunile ordonate în zona de responsabilitate. VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu