La Galaţi, Ziua Naţională a Ambulanţei, sărbătorită în sunet de sirene Recomandat

Miercuri, 28 Iulie 2021 21:46
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zi mare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Galaţi unde, astăzi, 28 iulie 2021, s-a marcat printr-un scurt ceremonial Ziua Naţională a Ambulanţei Române, zi sărbătorită în fiecare an pe data de 28 iulie. 

Timp de un minut au sunat sirenele, s-a intonat imnul de stat şi apoi s-a intonat imnul Ambulanţei. În acest an s-au împlinit 115 ani de la înfiinţarea ambulanţei în ţara noastră serviciu care initial s-a numit Serviciul de Salvare şi era functional doar in Bucuresti. Apoi serviciul s-a extins în restul ţării. La Palatul Cotroceni, miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis v-a decora medici şi asistenţi medicali de la serviciile de ambulanţă din întreaga ţara. Printre aceştia se număr un medic şi un asistent medical al SAJ Galaţi. 

“Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor” este deviza noastra încă de la înfiinţare, din anul 1906, şi în fiecare zi încercăm să alinăm suferinţele semenilor noştri, cât de bine putem. Serviciul de Salvare din România a fost printre primele din Europa şi deci avem o tradiţie bună pe care încercăm s-o ducem mai departe. Serviciul de Ambulanţă Judeţean Galaţi este unul din serviciile din România unde se  pregătesc şi fac practică studenţi din cadrul Facultăţilor de Medicină Generală, de Asistenţă Medicală Generală, Farmacie, etc, de la Universitatea “Dunărea de Jos Galaţi”, a precizar dr. Mihai Polinschi, SAJ Galaţi.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu