Locurile de picnic, în atenţia Gărzii de Mediu Galaţi

Marți, 28 Aprilie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe data de 1 mai, zi nelucrătoare, când mulţi gălăţeni vor petrece timpul liber la iarbă verde, alegând unul dintre locurile special amenajate pentru a face un mic sau o friptură, comisarii de mediu vor fi la datorie. Potrivit decalaraţiei comisarului şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu, comisarii de mediu împreună cu jandarmii vor face controale pentru a vedea cum este respectată Legea Picnicului, care stabileşte modul în care se poate face focul precum şi amenzile pe care riscă să le primească cei care nu folosesc locaţiile special amenajate. Sancţiunile pot ajunge până la 5.000 de lei în cazul în care focul este făcut în locuri nepermise sau 2.000 de lei în cazul aruncării gunoaielor pe spaţiul verde. 

„Vom face controale de 1 mai pentru a vedea dacă este respectată Legea Picnicului. În cazul în care se vor constata nereguli, vom aplica legea”, ne-a declarat şeful Gărzii  de Mediu Galaţi. 

În condiţiile în care numărul locurilor publice special amenajate este destul de mic, în ultimii ani nefiind făcute investiţii pentru amenajarea unora noi, este greu de crezut că toţi gălăţenii vor putea respecta legea, chiar dacă ar vrea. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu