Membrii grupării care vindea droguri amestecate cu otravă, în arest la domiciliu

Joi, 03 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 20 de persoane au fost puse sub acuzare pentru trafic de droguri, după ce procurorii DIICOT au descoperit că acestea puseseră pe picioare o vastă reţea, prin care vindeau tinerilor dornici de noi experienţe marijuana amestecată cu ceaiuri medicinale, produse chimice de sinteză şi otravă de şobolani. O reţea de traficanţi de droguri a pus pe jar autorităţile gălăţene în 2014 şi 2015, după ce sute de tineri au avut nevoie de spitalizare în urma intoxicării cu o substanţă necunoscută. Oamenii legii au descoperit ulterior că elevi de liceu, cei mai mulţi minori, au consumat droguri, dar medicii nu reuşeau să identifice cu exactitate substanţa. Majoritatea pacienţilor ajunşi în stare gravă la spital erau foarte tineri, cu vârste cu prinse între 14 şi 18 ani, ceea a provocat o operaţiuni de proporţii a procurorilor DIICOT Galaţi, în vederea depistării traficanţilor şi a sursei de droguri. Din intervievarea pacienţilor rezultase foarte clar că intoxicaţiile se produceau în special în apropierea unor şcoli şi licee, acolo unde acţionau traficanţii care vindeau ţigări pe care le recomandau ca fiind cu marijuana.

Vindeau ţigările de marijuana cu 8-10 lei bucata

Ţigările respective erau foarte ieftine (în comparaţie cu preţul obişnuit din piaţa neagră), ajungând să se vândă cu doar 8-10 lei bucata. Era un semn clar că nu conţineau canabis, ci cu totul alt tip de otrăvuri. Practic, canabisul fusese amestecat cu ceaiuri medicinale, cu produse chimice de sinteză şi cu otravă de şobolani, după cum aveau să descopere ulterior medicii.
În ianuarie 2015, s-a ajuns la concluzia că totul făcea parte dintr-o reţea infracţională de proporţii, iar 20 dintre ei au fost identificaţi şi puşi sub acuzare. Trimişi în judecată pentru trafic de droguri în septembrie 2015, cei mai mulţi membri ai grupării infracţionale se bucură de libertate în momentul de faţă, şi doar şase dintre aceştia, respectiv Seranfir Adrian Constantin, Hamza Alin Sorin, Borş Ştefan Daniel, Dumitru Mihai, Mişu Claudiu şi Costişanu Ionuţ Mihai au fost plasaţi în arest la domiciliu, măsura preventivă fiind prelungită pe 25 octombrie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu