Noaptea în Bibliotecă, la Galaţi (PROGRAM) Recomandat

Marți, 27 Septembrie 2022 12:47
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi şi Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” îi invită pe gălăţeni să îşi petreacă seara de sâmbătă la bibliotecă. Astfel, pe data de 01 octombrie 2022, la sediul central, în intervalul orar 17.00 - 01.00, va avea loc o nouă ediţie a evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galaţi”, manifestare care, în ultimii ani, s-a bucurat de un real succes şi a atras numeroşi gălăţeni, potrivit reprezentanţilor Bibliotecii:
"Şi de această dată, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, alături de Consiliul Judeţean şi partenerii săi, a pregătit un program bogat, antrenant, pentru toate gusturile şi toate categoriile de public: muzică, dans, lansări de carte, atelier de tir cu arcul - cu războinici ai Antichităţii şi torţe, întâlniri cu scriitori, vânătoare de comori, carnavalul personajelor literare - paradă de costume, gala voluntarilor, expoziţii, dar nu numai.
Copiii se vor bucura şi în acest an de o atenţie specială, fiindu-le dedicate câteva ore pline de activităţi distractive, de la ateliere de lectură, dansuri şi muzică în aer liber la concurs de tras cu arcul şi căutări de comori.
În cadrul evenimentului, Biblioteca va lansa, în premieră, Clubul Seniorilor, care se va desfăşura de două ori pe lună şi le va oferi bunicilor, în special, ocazia să socializeze, să-şi petreacă timpul liber într-un mod plăcut, relaxant şi să participe la activităţi diverse.
Doina Ruşti şi Editura Litera revin la Galaţi, astfel că cititorii se vor putea întâlni cu îndrăgita scriitoare de la ora 19.00, în grădina Bibliotecii, la lansarea cărţii sale „Ciudăţenii amoroase din Bucureştiul fanariot”. Doina Ruşti va fi însoţită, la Galaţi, de scriitorul Florin Spătaru, care îşi va prezenta cartea „Greier de topaz”. La întâlnire va fi prezent şi scriitorul gălăţean Andrei Velea, căruia Editura Litera îi va publica, în curând, romanul „a.normal”. Invitat special al întâlnirii - scriitoarea Cătălina Steriu.
Şi Valentin Ajder şi Editura Eikon revin la Galaţi. De la ora 21.00, în Sala „Mihai Eminescu”, directorul editurii şi invitaţii săi surpriză vor prezenta noile apariţii editoriale şi vor dialoga cu gălăţenii iubitori de cultură şi literatură.
Parteneri ai evenimentului „Noaptea în Bibliotecă, la Galaţi”: Asociaţia Prietenie şi Integrare, Asociaţia Salvaţi Copiii, Editura Litera, Editura Eikon, Şcoala de muzică „Andante Art Center”, Clubul Sportiv Sakura Kiai, Asociaţia Culturală Tomis, filiala Galaţi, Asociaţia Kavalkada, Şcoala de dans Just Ellite Dance, Clubul „Meb Artistic School”.
Şi în acest an, evenimentul „Noaptea în Bibliotecă, la Galaţi” s-a alăturat Campaniei tradiţionale de activare nocturnă a bibliotecilor „Nocturna Bibliotecilor 2022”, iniţiată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Important de ştiut: serviciile pentru public şi înscrierea utilizatorilor vor fi asigurate în această zi, pe toată durata evenimentului".

! Programul complet al evenimentului, în ataşamentul de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu