Noutate printre criteriile de obţinere a autorizaţiei de taxi, la Galaţi

 
Miercuri, 10 Ianuarie 2018 15:17
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Galaţi anunţă că până la sfârşitul lunii ianuarie, taximetriştii interesaţi pot depune la sediul primăriei dosare cu documentele necesare obţinerii autorizaţiei de transport în regim de taxi, rezultatul selecţiei dosarelor, care va fi în funcţie de punctajele obţinute, urmând să fie cunoscut public pe 5 februarie, după care deciziile de autorizare vor fi votate în cadrul Consiliului Local Galaţi. Noutatea este că printre criteriile de diferenţiere a autovehiculelor se află şi cel privind cazul în care autovehiculul este sau nu adaptat transportului persoanelor cu dizbilităţi. O problemă semnalată frecvent de astfel de persoane care, de multe ori, s-au trezit în faţa refuzului firmelor de taxi de a le transporta, sub pretextul că nu ar avea loc în taxiuri pentru scaunele rulante, de exemplu. Astfel, un autovehicul adaptat poate primi două puncte în plus, iar o maşină neadaptată, zero puncte.
Potrivit site-ului Primăriei Galaţi, instituţia “anunţă public procedura de atribuire a autorizaţiilor taxi disponibile din totalul de 1.000 autorizaţii taxi aprobate de Consiliul local prin HCL 74 / 2016. Data limită până la care pot fi depuse cererile de înscriere pentru participarea la această procedură este 31.01.2018. După această dată, cererile vor fi înregistrate pentru următoarea procedură care va fi anunţată ulterior. Lista cu documentele care trebuie depuse poate fi consultată la Primaria Galati – Compartimentul Transport Urban. Rezultatele evaluării dosarelor vor fi anunţate prin afişare la sediul Primariei Galaţi în data de 05.02.2018. Eliberarea autorizaţiilor taxi către solicitanţii cu documentaţii complete înscrişi până la data de 31.01.2018 se va face după aprobarea de către Consiliul local a atribuirii numărului de autorizaţii taxi şi a numerelor de ordine ale acestora”.
Printre criteriile cel mai bine punctuate se numără: norma euro de poluare (7 puncte, adică maximul de puncte – pentru maşina electrică, 5 puncte – hybrid, Euro 7 – 3 puncte, Euro 6 – 2 puncte şi Euro 5 – 1 punct) şi vechimea autovehicului (6 puncte pentru o maşină nouă, 5 puncte – maşină vecehe de un an şi tot aşa, descrescător, până la un punct pentru maşinile vechi de cinci ani). Totodată, autovehiculele dotate cu GPS primesc puncte în plus, la fel şi cele aflate în proprietatea transportatorului (2 puncte), faţă de cele în leasing (un punct) sau garanţie (zero puncte).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu