×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

OMV Petrom deţine autorizaţii de mediu şi nu exploatează gazele de şist

 
Vineri, 11 Octombrie 2013 03:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
La solicitarea prefectului, reprezentanţii Gărzii de Mediu au efectuat, în data de 7 octombrie, o acţiune pentru a verifica respectarea de către OMV Petrom SA a normelor legale privind protecţia mediului în zona Schela - Independenţa - Slobozia Conachi. Conform raportului de control prezentat Prefecturii de către comisari, în zona verificată nu sunt exploatate gazele naturale privind gazele de şist şi, în plus, societatea verificată deţine autorizaţii de mediu pentru activităţile desfăşurate, precum: extracţia petrolului brut, servicii conexe, transporturi prin conducte şi depozitări. Aceste autorizaţii de mediu stabilesc obligativitatea monotorizării factorilor de mediu şi din documentele prezentatereiese faptul că nu sunt depăşiri ale indicatorilor monitorizaţi. De asemenea, în ceea ce priveşte injectarea apelor de zăcământ, aceasta se realizează conform tehnologiei prevăzută în autorizaţia de mediu şi autorizaţia de gospodărire a apelor.
Conform datelor furnizate de Petrica Paţilea Crângan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, OMV Petrom SA a început activitatea în judeţul Galaţi în 1959, iar la această dată deţine aici 13 parcuri de sonde, cu un total de 412 sonde de extracţie ţiţei în exploatare, 408 sonde extracţie scoase din funcţiune (asigurate cu dopuri de ciment succesive) şi şase sonde de injecţie apă de zăcământ. În cursul anului 2013, au fost forate şi date în exploatare 14 sonde de extracţie a ţiţeiului în extravilanul şi intravilanul comunei Schela, pentru care societatea deţine actele de reglementare, după parcurgerea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.
În contextul evenimentelor din ultimele săptămâni, la nivelul companiei, a fost înfiinţată şi o echipă de criză, menită să monitorizeze situaţia astfel încât să fie preîntâmpinat orice fel de eveniment care să aibă impact asupra activităţii şi implicit asupra comunităţilor apropiate şi mediului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu