Parteneriat între Şcoala Gimnazială nr. 22 şi C.N. ”Alexandru Ioan Cuza”, de ziua Europei Recomandat

 
Miercuri, 16 Mai 2018 01:40
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru mulţi dintre noi 9 mai a dobândit în ultimii ani o semnificaţie specială alături de sărbătorirea obţinerii independenţei statului român sau încheirea celui de-al doilea război mondial pentru România: celebrarea Zilei Europei. Cu această ocazie la Şcoala Gimnazială nr. 22 Galaţi, clasa a III-a B coordonată de prof. Valentina Tanasaciuc s-a desfăşurat o activitate în parteneriat cu elevii Ambasadori Juniori ai Parlamentului European de la Colegiul Naţional ”Alexandru Ioan Cuza” Galaţi, susţinuţi şi îndrumaţi de prof. Isabela Miron.
Acţiunea s-a desfăşurat sub motto-ul Uniunii Europene: ”Unitate în diversitate”, astfel încât toate activităţile derulate au avut, pe lângă un caracter informativ, şi unul distractiv. Liceenii i-au provocat pe elevii mici să descopere curiozităţi referitoare la ţările Europei sau informaţii de cultură generală legate de Uniunea Europeană.
Totodată s-a confecţionat şi un steag ad-hoc în jurul căruia atât cei mari, cât şi cei mici au facut o promisiune fermă: să îşi păstreze sufletul de român într-o Europă diversă.
Cum distracţia nu putea lipsii de la o astfel de acţiune, ambasadorii juniori şi şcolarii mici au dansat şi cântat pe o melodie care pentru activitate a devenit un adevărat imn. Baloane cu cele 12 steluţe galbene au fost cadoul din partea adolescenţilor de care s-au bucurat la maxim copiii.
Participarea activă şi implicarea deosebită a elevilor şi profesorilor au făcut ca acţiunea să fie o reuşită şi la final, ambasadorii au consimţit la noi experienţe alături de mai micii lor parteneri.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu