Paşapoartele simple temporare se emit numai în situaţii justificate, de strictă necesitate

 
Luni, 25 Septembrie 2017 00:34
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Analizând numărul de cereri primit la nivelul serviciului, în primele opt luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, se observă o creştere cu peste 3.000 de solicitări de eliberare a documentelor de călătorie, de la 24.155 la 27.655. Numărul foarte mare de paşapoarte simple temporare a fost cauzat de faptul că solicitanţilor nu li s-a cerut să justifice necesitatea obţinerii unui astfel de document de călătorie, aşa cum prevede art. 171 alin. 1 lit. a, în sensul că fiecare cetăţean a optat pentru un paşaport sau altul, în funcţie de propria decizie. Această situaţie de fapt a constituit una din cauzele aglomeraţiei înregistrate la ghişeele serviciului, în principal în anul 2017, miile de persoane deţinătoare de paşapoarte simple temporare trebuind să se prezinte an de an, mai ales în luna august, pentru obţinerea unui nou document de călătorie.

„Se impune aplicarea cu stricteţe a prevederilor legale în materie, în sensul emiterii de paşapoarte simple temporare doar în situaţiile de strictă necesitate, justificate corespunzător. Prin urmare, achitarea taxei de 96 lei, precum şi depunerea documentelor pentru obţinerea paşaportului simplu temporar, se va face după declararea şi motivarea corespunzătoare a necesităţii obţinerii acestui tip de paşaport, la ghişeul de relaţii cu publicul al serviciului. În acest sens, solicitanţii vor fi primiţi în audienţă, zilnic, între orele 10.00-12.00,” spune comisarul şef de poliţie Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple. 

Taxa aferentă obţinerii paşaportului simplu temporar poate fi achitată la ghişeul Trezoreriei, situat în clădirea sediului serviciului, după următorul program: luni, marţi, joi între orele 08.30 – 14.00, miercuri programul este 08.30 – 15.00 iar vineri programul este 08.30 – 12.00

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu