"Păsările în mitologie şi practicile rituale româneşti", la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

 
Joi, 10 Mai 2018 17:40
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, va avea loc vineri, 11 mai 2018, începând cu ora 12:00, conferinţa "Păsările în mitologie şi practicile rituale româneşti", susţinută de Carmen Gache, cadru didactic al Facultăţii de Biologie, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, specialist în domeniul ornitologiei, recunoscut la nivel naţional şi internaţional.
"Invocate şi venerate, alungate sau persecutate, păsările au apărut în mitologia universală, în calendarele tradiţionale, practicile rituale, fiind subiect de basm şi legendă sau făcând obiectul a numeroase credinţe şi superstiţii. Păsărilor le-au fost atribuite capacităţi supranaturale, având putere de creator sau de a se transforma în alte fiinţe, inclusiv în oameni, pot fi mesageri între lumea vizibilă şi cea mai puţin perceptibilă, între viaţă şi moarte", se arată în comunicatul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
Evenimentul este adresat în principal elevilor de gimnaziu şi de liceu, dar şi publicului larg. Intrarea la conferinţă este liberă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu