Peste 200 de jandarmi gălăţeni, în stradă de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională Recomandat

Vineri, 27 Noiembrie 2020 15:46
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia minivacanţei de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, peste 200 de jandarmi gălăţeni se vor regăsi în misiuni de ordine publică, pe întreg teritoriul judeţului Galaţi. În perioada 28 noiembrie - 1 decembrie, jandarmii gălăţeni se vor afla în dispozitive de ordine şi siguranţă publică, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, pentru prevenirea faptelor de natură antisocială care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor, cât şi pentru verificare respectării măsurilor epidemiologice. Având în vedere că în perioada 29 - 30 noiembrie este organizat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală, unde vor fi scoase spre închinare Moaştele Sfântului Andrei, Jandarmeria Galaţi va lua toate măsurile necesare în vedere preîntâmpinării oricăror incidente, cât şi pentru respectarea distanţării fizice între participanţi.

Astfel, se vor institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi culoare de acces către racla cu sfintele moaşte, pe strada Domnească şi strada Episcop Melchisedec, în scopul creării unor condiţii optime pentru desfăşurarea pelerinajului, pentru evitarea aglomeraţiei şi respectarea normelor de protecţie sanitară. De asemenea, la racla cu sfintele moaşte vor avea acces doar cetăţenii care au domiciliul în municipiul Galaţi, iar pentru a uşura accesul în zona de închinare este recomandat ca dovada domiciliului să se facă cu cartea de identitate, aşa cum cotidianul nostru a relatat în articolul „Manifestările religioase de Sf. Andrei, sub semnul COVID-19“.

Pentru buna desfăşurare a manifestării religioase, jandarmii fac următoarele recomandări: respectarea indicaţiilor forţelor de ordine; evitarea conflictelor spontane şi a incidentelor; responsabilitate şi evitarea aglomeraţiei de persoane; purtarea măştii de protecţie, care să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii; respectarea distanţării fizice faţă de ceilalţi participanţi; dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul în care se desfăşoară pelerinajul; aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată, cu ocazia manifestărilor religioase organizate în garnizoanele Galaţi şi Tecuci, de Ziua Naţională a României, având în vedere prevederile Hotărârii de Guvern nr.967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, Te-Deumul şi ceremonialul de depunere de coroane de flori se vor organiza fără participarea publicului, în cadru restrâns, la activităţi având acces doar reprezentanţii autorităţilor locale şi militare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu